Ploeghistorie & Reglement

De eerste match die we speelden, nu al goed 40 jaar geleden, was tegen toeristenclub "De Zilvermeeuw". We hadden truitjes geleend van De Kajotters, rood-zwart met een koordje aan de hals. De match werd gewonnen en we waren vertrokken. We kregen telefoontjes van KMW Helchteren, Brabantia Hechtel, enz. Onze contacten gingen steeds verder en verder. Het terrein werd toen nog gehuurd van Heidebloem Wijshagen en uiteindelijk werd er ook een uitrusting aangekocht door onze sponsor, Lambert Geerkens. De naam van de sponsor werd in eerste instantie dan ook de officiële clubnaam. Blauw-wit werden onze officiële kleuren.

Alle spelers van onze ploeg werkten toen nog bij Lambert Geerkens. Enkele namen: Lange Theng, De Witte van Roy, Lei van Tonia, Sel, Harry en Jaak vanne Miele, Jang van Plein, Jacky Brebels, Sel van Erum, Jos van Helke, René Dirkx, ... De verplaatsingen werden met het busje van de firma gemaakt. Jean vanne Smeet was onze chauffeur en Beer vanne Miele ging ook iedere keer mee. Er werden zelfs eens 2 matchen in Nederland gespeeld!

Nadien kregen we een eigen terrein en kantine aan onze firma. Het is ooit gebeurd dat de politie daar binnenviel. Ze dachten dat we wat anders deden dan enkel maar voetballen (!?). Nu, vreemd was dit niet, want soms, nee dikwijls, werd het immers zéér laat. Door uitbreiding van de firma werd gezocht naar een ander terrein. Hieruit volgde ons contract met eerst Jaak en Melanie en nadien René en Vicky (zonder dat ze het wisten!) voor 99 jaar (met stilzwijgende verlenging).

Voortaan speelden we onze matchen dus op het terrein van café In The Mood. Fijner konden en kunnen we het niet meer hebben. Oude spelers werden intussen vervangen door nieuwe, jonge veulens. Na de overname van Lambert Geerkens bleef ook Altez Group onze sponsor, maar de clubnaam is ondertussen definitief gewijzigd naar Uisclubke. Ook de clubkleuren zijn ietwat geëvolueerd, we spelen nu volledig in het donkerblauw.

Zoals elke deftige club heeft ook Uisclubke een officieel reglement. We gaan u de juridische details besparen en zetten de voornaamste punten even op een rijtje.

Verzekering
Elke speler is verzekerd voor een sportongeval dat tijdens de wedstrijd plaatsvindt. Enkel Bob valt op eigen risico in eender welk strafschopgebied. Bij een blessure moet je gewoon even de nodige papieren invullen, indien dit nog gaat uiteraard. (Valt NIET onder sportongeval: van de barkruk vallen na overmatig drankgebruik!)

Spelersmateriaal
Alle leden krijgen een sweater en een sportvalies voor eigen gebruik. Deze blijven wel eigendom van de club. De clubsweater MOET gedragen worden op wedstrijddagen, dit volgens artikel 848 in het sponsorcontract. Verder is ook een wedstrijduitrusting telkens voorzien, enkel schoenen haal je best zelf in huis.

Fair Play
Sportiviteit komt op de eerste plaats bij Uisclubke. In eerste instantie naar de eigen spelers toe, in tweede instantie naar de tegenstander, in derde instantie naar de supporters en pas daarna naar de scheidsrechter!

Derde helft
Na de wedstrijd drinken we al eens een pintje. Daarom leggen we telkens €12,50 pot. Ben je te laat voor de match (en geloof ons, je bent toch altijd te laat), dan betaal je €0,50 aan Jonas die hier nauwgezet op toeziet.

Verjaardagen
Als je jarig bent, hoef je geen pot te leggen. Ne bak in de kleedkamer of nen tournee bij Vicky is al lang goed. Wil je dat er voor jou gezongen wordt, gelieve dan contact op te nemen met orkestmeester Stef.

Onderhoud sportieve accomodatie
Bij thuiswedstrijden geldt een beurtrol voor het poetsen van kleedkamers en douches. Gelieve je hier ook aan te houden. Eraan ontsnappen is trouwens ook vrijwel onmogelijk, onze poetslijst is immers geplastificeerd!

Dit alles gebeurt onder de sportieve leiding van René, de Voorzitter van Uisclubke.