Historiek tegenstanders

Datumoplopend sorteren # goals voor # goals tegen Verslag Afgelast?
22/11/2015 0 0 Geen verslag beschikbaar AFGELAST!
08/02/2015 1 2

Nieuwe nederlaag voor Uisclubke na zwakke pot voetbal!

In een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende was het uiteindelijk toch nog 't Hert dat aan het langste eind trok: 1-2 was de eindstand.

Nieuwe gezichten bij voetbalclub 't Hert, van de oude garde was eigenlijk niemand meer te bespeuren. Als team is er weinig veranderd, het blijft een stugge tegenstander die af en toe het randje opzoekt, ook verbaal. 
Over de eerste helft kunnen we kort zijn, want veel had die niet om het lijf. Jonas kreeg amper werk en ook aan de overkant was het magertjes. Verder dan pogingen uit de tweede lijn van Timmy en Thomas kwam Uisclubke niet. Toch werd het 1-0 toen Kevin een hoekschop moederziel alleen mocht binnen koppen.

't Hert zette daarna wat meer druk, maar geraakte niet meteen aan kansen. Tot hun dribbelvaardige middenvelder dan toch eens verrassend uithaalde en hij Jonas gelijk ook te grazen nam met een mooie plaatsbal. Niet al te secuur verdedigd van de thuisdefensie, maar de 1-1 was een feit. Vlak voor rust besloot Kevin dat het goed geweest was toen hij na een stevig duel de wind van voren kreeg. Het leverde hem ei zo na de schaapstitel op, maar Johan raakte vandaag geen knikker en klopte hem met 1 stem verschil. Dat was het grote probleem vandaag voor de thuisploeg, vooraan slaagde Johan noch Sander erin om een bal bij te houden of ook maar iets van een actie te ondernemen. 

Dat zou ook na de rust niet veranderen. En infiltraties vanuit het middenveld bleven ook uit al zijn Timmy en Maarten dat type voetballers ook niet natuurlijk. En aangezien Steven achteraan geposteerd stond ontbrak het Uisclubke aan creativiteit in de zone van de waarheid. De tweede helft werd zo ook een maat voor niets met licht overwicht voor de bezoekers. Die lukten uiteindelijk ook nog de winning goal toen hun spits een mooie actie knap en hard afrondde: 1-2.

2015 is zo dus het jaartje nog niet voor Uisclubke. Het is hopen op beterschap, wie weet lukt dat volgende week al op bezoek bij Gerkenberg. Tot dan!

01/06/2014 5 2

Uisclubke baas over 't Hert!

Een uiterst efficiënte thuisploeg won verdiend van de eens te meer voortdurend provocerende bezoekers, 5-2 op hun klitsen!

Altijd hetzelfde liedje tegen 't Hert, constant lopen die mannen te mekkeren en te zeuren en loopt het even niet naar hun zin, deinzen ze er ook niet voor terug om smerige tikken uit te delen. Het was ook nu niet anders. Maarten en Sander moesten regelmatig incasseren. Kevin liet zich niet doen en ging voorop in de strijd. Nu en dan zaten de schermutselingen tegen het randje van ontsporen, maar zo ver kwam het gelukkig niet. Uisclubke leerde zijn tegenstander vooral een sportief lesje in een uitstekende eerste helft. De wedstrijd was nog maar enkele minuten oud toen Fred met een doorgekopte bal Kurt lanceerde en onze sneltrein de verdediging en vervolgens ook de doelman vakkundig het nakijken gaf: 1-0.

De wedstrijd verliep daarna evenwichtig met nu en dan stevige duels. Na een fout aan de zestien krulde een Hert de vrije trap enig mooi over de muur in de haak. Jonas zat er nog bij, maar kon de 1-1 niet voorkomen. De thuisploeg reageerde echter meteen. Opnieuw kon Fred verlengen en was het ditmaal Danny die schuin rechts alleen voor doel kwam en netjes binnen schoof: 2-1.

De strijd ging ook daarna voort, maar verder dan een superschwalbe kwamen de bezoekers niet. Jean trapte er gelukkig niet in! Even later schoot Kevin alle sportieve frustratie uit zijn lijf met een pegel van net buiten de zestien: 3-1. 't Hert mokte en zocht opnieuw aansluiting, maar leed onder druk van de thuisploeg pijnlijk balverlies en Sander kon makkelijk scoren: 4-1. De bezoekers kregen zo een stevige les in efficiëntie en mochten even bezinnen tijdens de pauze.

In de tweede helft maakte Rob zijn wederoptreden in de thuisdefensie. Omdat Eric en Staelens geen aanstalten maakten om in te vallen, speelde Steven dan maar door met helaas het gekende vervolg. Halverwege de tweede periode moest hij noodgedwongen naar de kant, deels preventief dus laat ons hopen dat het ditmaal meevalt. Ook die andere glazen man kloeg na afloop over een pijnlijke knie, maar Ivo geraakt wellicht speelklaar voor volgende week. Uisclubke moest zich wel vooral beperken tot verdedigen na de koffie. 't Hert ging verwoed op zoek naar de aansluitingstreffer, maar geraakte nauwelijks aan kansen. Er waren wel wat schoten uit de tweede lijn, maar die konden Jonas zelden in verlegenheid brengen.

De thuisploeg probeerde af en toe tegen te prikken en bij een van die fases nam Johan ver voorbij de tweede paal een voorzet na de stuit ineens op de slof (buitenkant voet, uiteraard). De 5-1 zoefde zonder pardon tegen de netten, fraaie goal en lik op stuk voor 't Hert! De bezoekers claimden even later terecht een penalty na een fout van Rob, maar Jean floot niet. Dat deed hij een weinig later wel toen Kevin in een fair duel ook wat Hert meenam. Jonas was kansloos op de elfmeter: 5-2. Toen Maarten vlak voor tijd misbegrepen werd na een zoveelste schop verliet hij vroegtijdig het veld. Zo werd de schaapsstrijd nog spannend, maar uiteindelijk trok Eric aan het langste eind.

Desalniettemin een knappe zege van Uisclubke dat opnieuw helemaal tussen de mensen staat en bij momenten aardig voetbal laat zien. De toekomst lacht ons weer toe, volgende week trekken we naar Wuytens. Tot dan!

16/02/2014 3 5

't Hert steelt overwinning tegen Uisclubke!

3 pareltjes van de bezoekers bleken uiteindelijk niet genoeg voor de volle buit. 't Hert kreeg enkele doelpunten cadeau (van de scheids) en won de match met 5-3.

Wederom het nodige gepuzzel voor aanvang van de wedstrijd bij Uisclubke. Drie last minute afzeggingen zorgden er immers voor dat Eric en een geblesseerde kleine Keu een hele match aan de bak mochten. Tegen ziekte kan je uiteraard niets doen, maar met blessures die je al even hebt, kan je op tijd afbellen zodat we tenminste de tijd hebben om vervanging te zorgen. Voor sommigen blijkbaar toch erg moeilijk. Aangezien kleine Keu al na 5 min de strijd noodgedwongen moest staken, nam hij dan maar plaats onder de lat. Verder maakten ook Rob, Zon, Eric en Staelens deel uit van de defensie en bezetten Kurt, Danny, Maarten en Steven het middenveld. Fred en Johan liepen vooraan.

't Hert zette Uisclubke in de beginfase onder druk, maar de defensie stond goed en gaf weinig weg. Uisclubke speelde op de counter en kwam er af en toe snedig uit. Na een vlotte tegenaanval kwam Danny schuin rechts voor doel oog in oog met de doelman en stifte hij de bal enig mooi in de lege doelmond: 1-0. 't Hert zocht daarna de aansluitingstreffer, maar geraakte niet tot aan het doel. Toen een afvallende bal centraal voor doel dan toch bij een vrij Hert viel, probeerde die een lobschot dat over Keu in doel viel: 1-1. Een doelpunt dat bij een beetje keeper niet waar geweest zou zijn, maar ook eentje dat we "kleine" Keu hoegenaamd niet kunnen verwijten. Uisclubke kwam trouwens al snel weer op voorsprong toen Kurt ging doorjagen en Fred na slecht uitverdedigen van de thuisploeg de verloren bal van op goed 25m in het dak van doel poeierde: 2-1.

Vlak voor de pauze had Uisclubke zelfs een dubbele voorsprong kunnen nemen. Opnieuw onderschepte Kurt een bal, maar Fred - die nu weliswaar een pak dichter bij doel stond - kon zijn schot onvoldoende krullen en weg was de kans. Uisclubke had de eerste periode amper iets weggegeven en de voorsprong was dus zeker verdiend. 't Hert had naast dat doelpunt immers maar één poging die enigszins in de buurt van de goal kwam, maar ook dat schot ging dus naast waarbij Keu een geweldige showduik etaleerde, Bailly zou het niet beter doen.
We weten niet wat er zich tijdens de pauze heeft afgespeeld in de kleedkamer van 't Hert, maar feit is dat het kot er danig op stelten stond. Er werd geroepen en getierd onder mekaar zoals we dat eigenlijk nog nooit hadden meegemaakt. Het taaltje waarin dat gebeurde was voor ons onverstaanbaar. Feit is ook dat er na de pauze plots een andere scheids op het veld stond, van instelling dan toch. Waar hij de eerste helft nog een correcte partij floot, begon hij nu duidelijk beslissingen in het voordeel van de thuisploeg te nemen. Eerst werd een overduidelijke duwfout op Fred aan de rand van de zestien niet gefloten, met Rob in onze rangen is dat anders wel een halve penalty. Vervolgens kwam 't Hert eerst weer op gelijke hoogte toen doelman Keu een bal wegtrapte die hij net zo goed had kunnen oprapen. Het leer kwam echter even snel weer terug en de bezoekers stonden even niet goed: 2-2. Maar daarna kreeg 't Hert de 3-2 gewoon cadeau toen duidelijk buitenspel niet gefloten werd. Uisclubke hield de commentaren overigens nog grotendeels op zak, het zou omgekeerd niet waar geweest zijn. Op sportiviteit moesten we weeral niet rekenen.

Toch lieten de bezoekers het hoofd niet hangen en Uisclubke voerde onder impuls van Maarten en Danny de druk weer op. Steven zette zich een paar keer goed door, maar zijn voorzetten misten telkens doel. Bij een hoekschop zag Fred vervolgens een kopbal van de lijn gered, maar even later was het toch raak voor de spits. Hij nam centraal voor doel de bal aan en gaf de doelman met een fraai dropshot het nakijken: 3-3. Niet veel later kopte hij ei zo na ook de winning goal tegen de netten, maar opnieuw werd het leer nog op de doellijn ontzet.
Oei, moet de scheids gedacht hebben, dat kan ik niet laten gebeuren en dus floot hij even later opnieuw geen buitenspel toen een Hert van dichtbij een voorzet mocht binnen tikken. Langs de kant was iedereen het eens, maar wederom was er van enige sportiviteit geen sprake. Fair Play ontbrak ook toen Fred even later alleen op weg naar doel leek, maar nog lelijk ten val werd gebracht door zijn belager. Exit Fred en Rob kon de vrije trap niet benutten, weg kans. 

Met tien tegen elf was het kalf verdronken en kleine Keu zorgde er met een ongelukkige tussenkomst nog voor dat de thuisploeg in de slotfase een vijfde treffer kon scoren. 5-3 was dus de eindstand, met een keeper en onze 'normale' ploeg was het nooit waar geweest. Desalniettemin een pluim voor onze 'ouwe rotten' en kleine Keu die er toch maar mooi stonden. Na regen komt zonneschijn, volgende week er weer stevig tegenaan!
 

16/06/2013 4 9

Uisclubke vergooit ongeslagen status bij 't Hert

Vooraf wisten René en co dat het moeilijk zou worden om 11 man aan de aftrap gekregen. Daarom werd er vrijdagavond nog gedubbelcheckt wie er allemaal aanwezig zou zijn. Uiteindelijk bevestigde er 11 spelers en kon er eventueel nog op Pieter als 12de man gerekend worden. Helaas lieten Kevin (te laat afgemeld + foutieve info doorgestuurd over Keu die nog een speler zou meebrengen), Danny (zat in zijne nest) en Erik (???) de ploeg in de steek. Uisclubke moest dus met 9 man (inclusief Pieter) aan de bak tegen een sterke tegenstreven die ook nog eens versterkt was met de spits van de Turkse Rangers. Het was dan ook logisch dat ze genadeloos onderuit gingen. Aan de rust stond het al 5 of 6-1 (eerredder via Maarten). Bovendien moest Maarten nog gaandeweg nog afhaken met een blessure.

In de tweede helft bood de spits van Turkse Rangers zich nog aan bij Uislucke. Hierdoor kwam het spelbeeld meer in evenwicht en kregen de bezoekers nog heel wat kansen. Helaas werd daar  meestal zéér laks mee omgesprongen. Er werd nog gescoord door Pieter en 2 geleende spelers van 't Hert, maar ook de thuisploeg maakte nog een aantal goals. Hierdoor werd het een miniemen-uitslag: 9-4.

Achteraf baalt Uisclubke vooral over de manier waarop de ongeslagen status werd weggegooid. Met 11 basisspelers waren we minstens even sterk als 't Hert geweest en had het een spannende match kunnen worden. Nu was het een maat voor niets.

Door de grote ontgoocheling werd er niet gestemd voor man of schaap van de week. Maar het weze duidelijk wie de schaapstitel verdiend had.

13/01/2013 1 1

Uisclubke en 't Hert houden mekaar in evenwicht!

De uitslag is wellicht gerechtvaardigd, al was de manier waarop de thuisploeg het tegendoelpunt slikte wel jammer. Het werd 1-1.

Voor het eerst dit jaar was Koning Winter van de partij en die zorgde voor een stevig bevroren grasmat. Heel wat spelers hadden dan ook last met het gladde veld, maar erger dan wat glijpartijen gebeurde er gelukkig niets. Over de wedstrijd valt eigenlijk niet zo heel veel te vertellen. Beide ploegen hielden mekaar voortdurend in evenwicht, maar kwamen zelden tot uitgespeelde kansen. Uisclubke had vooraan geen aanspeelpunten, want voor Johan was dit niet echt een dankbaar veld en Thomas en vrieskou vormen geen goed huwelijk, hij kwam amper in het stuk voor. Kevin schoot de beste kans voor de thuisploeg op het achterste van een Hert.

De bezoekers kregen tijdens de eerste helft de beste kans toen een Hert van dichtbij een voorzet aan de eerste paal over devieerde. En Dennis duwde een schot uit de tweede lijn puik in hoekschop. Zo gleden beide teams richting rust.
De tweede helft kon niet beter beginnen voor Uisclubke. Steven liep diep, kreeg vervolgens ook de bal en legde in één tijd af tot bij Danny die goed infiltreerde en moederziel alleen voor de doelman de hoek maar voor het uitkiezen had: 1-0.

Verder quasi hetzelfde spelbeeld als tijdens de eerste helft. Veel middenveldvoetbal met goed wat duels, maar geen grote kansen. Toen een terugspeelbal van Maarten ongelukkig de hiel van Steven raakte en daardoor alle vaart verloor, twijfelde een Hert niet en gaf hij Dennis het nakijken met een lage botsbal in het hoekje: 1-1. Daar bleef het meteen ook bij.

02/09/2012 6 3

Vertimmerd maar moedig Uisclube verslaat 't Hert

Aan de rust stond Uisclukbe nog 3-1 achter, maar met veel werklust en goede moed werd de scheve situatie toch nog omgebogen naar een glorierijke 3-6 overwinning.

Door enkele late afzeggingen en een misverstand omtrent het aanvangsuur, moest Uisclubke onverwacht krabben om 11 spelers aan de aftrap te kunnen brengen. Vooral het veel te late afzeggen van Kevin en het niet komen opdagen van Witte en Jan zat velen vooraf hoog. Zij 3 werden dan ook unaniem tot schapen van de week gebombardeerd. Gelukkig werd Erik nog eens bereid gevonden de schoenen aan te binden en wou Steven een kwetsure aan de knie verbijten. Op die manier kon er klokslag 10u (letterlijk) eindelijk afgetrapt worden.

Veel geloof in succes was er aanvankelijk niet bij de mannen van René. Maar Uisclubke deed het lang niet onaardig en was zeker de ploeg die het meeste initiatief nam. Het kwam dan ook verdiend op voorsprong na een gemeten voorzet van Kleine Keu op het hoofd van de inlopende Maarten, 0-1. Voor de rest werd er vooral met kansen gemorst. Ivo, Maarten en Kleine Keu hadden de voorsprong nog verder kunnen uitdiepen, maar het was de thuisploeg die dodelijk efficiënt was. Uit 2 kansen en een vrije trap puurden ze 3 doelpunten. Zo ging een verdienstelijk Uisclubke alsnog met een zware 3-1 score de rust in.

Maar het geloof in eigen kunnen was gegroeid. Iedereen voelde aan dat de match nog niet gespeeld was. Onder impuls van Danny en Maarten - die het middenveld stevig in hun greep hadden - en de gebroeders Keu -die keer op keer vanop de flanken voor gevaar zorgden- werd er over 't Hert heen gewalst. Doelpunten konden dan ook niet uitblijven. En die kwamen er. Eerst via Grote Keu, die in plaats van een logische voorzet af te leveren, heerlijk met buitenkant rechts overhoeks de doelman te grazen nam. En daarna via Ivo die op een hoekschop hoger klom dan de doelman en van dichtbij simpel kon binnenknikken. Vervolgens speelde Kleine Keu met een messcherpe pas Maarten vrij in de grote baklijn. Die legde slim af voor Erik die was blijven hangen na een hoekshop. Onze strateeg kende geen genade en lepelde de bal, min-of-meer zoals Van Persie vorige week, in de verste hoek, 3-4. Niet veel later pegelde Ivo, op aangeven van Grote Keu, vanop de kleine baklijn de bal hoog in doel, 3-5. Tenslotte waaide een slechte voorzet van Grote Keu nog over alles en iedereen in doel (3-6) en liet 't Hert zich gewillig naar de slachtbank leiden.

De score had zeker nog kunnen oplopen. Zo belandden schoten van Kleine Keu nog op de kruising en (buitenkant) paal. Bovendien stond de doelman van 't Hert vrij sterk te keepen. Maar achteraf was iedereen natuurlijk in de wolken met de onverwachte glansprestatie.

Na de wedstrijd stuurde René ons nog volgende sms: "Woordje van de voorzitter: bedankt aan de ECHTE mannen van Uisclubke die er alle weken zijn."
Laat dit voor iedereen een motivatie zijn om voortaan tenminste tijdig (!) te laten weten als je afwezig zal zijn. Dat is toch het minste wat je kan doen als teamspeler, of niet soms ...?

12/02/2012 0 0 Geen verslag beschikbaar AFGELAST!
19/06/2011 3 4

Uisclubke lijdt tweede verlies op rij!

’t Hert is erin geslaagd om Uisclubke een tweede maal te kloppen in 2011. Na eerdere winst op het veld van René’s mannen, won het nu in eigen huis met 4-3.

Een kern van een kleine 20 man sterk. Iedere week opnieuw puzzelen wie op de bank moet zitten, maar afgelopen zondag was er om 9u20 welgeteld 8 man aanwezig, waarvan 2 lichtgekwetsten. Kleine Keu en Kevin lagen ziek in bed, anderen moesten werken of hadden afgebeld en Thomas kwam gewoon niet opdagen. Hij mag 2 euro boete ophoesten en moet volgende week op de bank starten, de voorzitter was niet content. Doordat ’t Hert zo vriendelijk was om een kwartier later te starten konden we alsnog met 11 man starten, en ook Stijn Goyens vervoegde even later de rangen. Hij onderbrak een ochtendlijke schijtbeurt om toch zijn gsm te beantwoorden, topklasse!

Uisclubke begon wel dramatisch. Rob gaf de bal cadeau aan een Hert, maar die faalde gelukkig toen hij alleen voor Dennis verscheen. De eerste tien minuten waren helemaal voor de thuisploeg. Uisclubke gaf achteraan een wankele indruk en mocht een kaars branden dat het geen snelle tegengoal moest slikken. Nadien herstelden de bezoekers langzaam, maar zeker het evenwicht. Pieter maakte zich een paar keer sterk en had na een splijtende pass van Fred de 0-1 aan de voet, maar kon niet afwerken en ook Ivo miste in de rebound.

Uisclubke voetbalde nu een pak beter en hield de thuisploeg zo ver mogelijk van de eigen defensie. Timmy en Steven kwamen er helemaal door en bedienden goed de flanken. Fred stuurde zijn man het bos in en gaf een lage voorzet op Ivo, maar diens schot werd afgeblokt. Na een goede voorzet van Keu was er appel voor hands, maar de scheids ging daar niet op in. Toen Pieter zich even later goed vrijmaakte, had Uisclubke opnieuw op voorsprong kunnen komen, maar het schot verdween net boven de winkelhaak.

’t Hert loerde op de counter en deed dat met verve. Rob miste zijn interceptie waardoor ook Ronny uitgespeeld was. Dennis was ditmaal kansloos op de knal van dichtbij: 1-0. Uisclubke probeerde opnieuw aan te sluiten, maar slikte even later ook een dom tweede doelpunt. Keu miste een pass en twee tikken later stond de 2-0 op het bord. ’t Hert was dan wel goed begonnen, maar de doelpunten gaf Uisclubke eigenlijk gewoon cadeau. Ook bij het derde doelpunt ging Rob niet vrijuit waardoor een Hert opnieuw alleen op Dennis af mocht. Zijn plaatsbal zou in doel verdwenen zijn, maar Rob stak daar letterlijk een handje tussen. De penalty zorgde alsnog voor 3-0.

Uisclubke mocht zo met zware cijfers de rust in, te zwaar eigenlijk. Dat de match toch nog niet gespeeld was, bleek na de rust. Uisclubke domineerde het begin van de tweede helft en kreeg ook enkele goede kansen via Pieter en Stijn Goyens, maar de aansluitingstreffer bleef uit. Toen ’t Hert een eerste keer de neus aan venster stak, was het gelijk ook weer raak. Steven gaf iets te veel ruimte en Dennis was kansloos op de perfecte plaatsbal: 4-0.

De bezoekers hadden nu niets meer te verliezen en speelden voor wat ze waard waren. Pieter vertrok op eigen helft alleen op de doelman af en wist eindelijk nog eens te scoren: 4-1. Meteen daarna een haast identieke situatie, maar nu schoot jonge Brands van dichtbij over. De topschuttersvorm lijkt toch even zoek. Toch gaf Uisclubke niet op. Steven en Stijn bleven hoog druk zetten en Uisclubke was nu duidelijk de betere ploeg. Fred haalde een diepe bal terug en leverde een perfecte voorzet af aan de tweede paal waar Pieter in twee tijden kon scoren: 4-2.

En nog was het niet gedaan. Stijn maande Zon aan om eens mee op te rukken en de zaalvoetballers onder ons weten dan al hoe laat het is. Zon kreeg diep in de zestien de bal en schoof het leer als een volleerde spits voorbij de doelman: 4-3. Heel veel tijd was er toen niet meer, het bleef bij enkele halve kansen via afstandsschoten van Stijn, Fred en Steven. Vlak voor tijd zette Pieter zich goed door en hij zou alleen op doel zijn afgegaan als ze er niet met twee handen zouden zijn gaan aanhangen. Onsportief natuurlijk, maar ja, wel buiten de zestien en dus weg kans.

Op de counter had ’t Hert ondertussen nog wel enkele kleinere kansjes gekregen, maar Dennis liet niets meer binnen. Het bleef echter bij die 4-3, jammer van de weggevers in de eerste helft. Rob was achteraf wat aangeslagen, maar laat het een troost zijn dat iedereen al eens uit vorm is, daar kunnen we allemaal over meespreken! Uiteraard werd hij wel schaap, zo zijn we dan weer wel ;-)

Niet vergeten: Zondag ontbijt bij Eric! Na de trouw van Flipper zullen we dat kunnen gebruiken. (gps: Gestelstraat 31)

Beste speler van de week: Zon
Zwart schaap van de week: Rob

27/02/2011 1 2

Uisclubke vergeet het af te maken tegen ’t Hert!

Wie geen doelpunten maakt, kan ook geen wedstrijd winnen. Een oeroude voetbalwet, maar nog altijd een waarheid als een koe! Uisclubke liet zich verrassen tegen ’t Hert, het werd 1-2 voor de bezoekers.

Uisclubke steekt in goede vorm voor het moment. Zoveel is zeker! Door omstandigheden stond afgelopen zondag een heel andere ploeg dan de laatste maanden aan de aftrap, zeg maar de ploeg van enkele jaren geleden. Toch veranderde dat niets aan het goede vormpeil van de thuisploeg, die meteen goed in de wedstrijd zat. Buim met veel ruimte in de zestien en een prima aflegger voor kleine Keu, die onbegrijpelijk over besloot.

Aan de overkant moest Dennis bij de les blijven. ’t Hert prikte regelmatig snedig tegen. Toch waren de betere kansen voor Uisclubke. Het won de slag om het middenveld en zorgde voor veel dreiging naar voren toe. Buim – terug van even weggeweest – bewees dat balgevoel echt wel te trainen valt. Kansen die vroeger een 100% doelpunt waren geweest, werden nu gemist. Het zou de thuisploeg uiteindelijk zuur opbreken. Op een counter na opnieuw een grote kans voor Uisclubke aarzelden de bezoekers niet en lieten ze Dennis kansloos met een overhoekse knal: 0-1.

Het sein voor de thuisploeg om nog een tandje bij te steken. Verslagen waren ze zeker nog niet. Ook na de pauze bleef Uisclubke naarstig zoeken naar de gelijkmaker. En die kwam er ook. Na een goeie voorzet van Keu was de afvallende bal voor invaller Witte, die niet twijfelde en de 1-1 voorbij de doelman trapte.

De thuisploeg kon nu werk maken van de voorsprong. Buim vond een verdediger op zijn weg, net als Witte en Timmy plaatste een vrije trap over doel. Het doelpunt hing in de lucht, maar viel plots aan de overkant. Een vrije trap werd in de kluts gered door Dennis die bij de rebound helaas al in de goal lag en op die manier de 1-2 niet meer kon afwenden. Niet geheel verdiend, maar daar trok ’t Hert zich natuurlijk niets van aan, gelijk hadden ze!

Uisclubke deed ook daarna nog al het mogelijke, maar scoorde niet meer. Maar aan een gebrek aan kansen heeft het dus niet gelegen. Jammer dat de ongeslagen reeks op deze manier moet eindigen, een paar snelle goals was ’t Hert nooit meer te boven gekomen. Nu bleven ze op karakter overeind, ook een verdienste uiteraard! Volgende week beginnen we dus opnieuw, de teller staat weer op nul.

Beste speler van de week: Fred
Zwart schaap van de week: Witte (de reden is bekend bij de redactie ;-) )

28/11/2010 4 2

Uisclubke stuurt ’t Hert het bos in!

Altijd gezever tegen ’t Hert, maar laat dat deze verslaggever niet in de weg staan om een ‘objectief’ verslag neer te pennen. 2-4 werd het voor het Uisclubke, en dat was meer dan terecht!

Een ijskoude zondagochtend was het, voor sommigen blijkbaar zelfs té koud om uit hun bed te komen, nietwaar Witte? De schaapstitel werd zijn deel. Mede daardoor en door afwezigheid van een aantal vaste waardes kreeg Uisclubke maar tien spelers bij mekaar. ’t Hert had echter nog een man op overschot en zo kreeg Thomas een nieuwe spitsbroeder, Mauri versterkte de bezoekende rangen. Het was dus erg koud, maar het grootste probleem was eigenlijk de grasmat. Spekglad was het, en spelers zonder multistuds kregen zo amper grip. Er werd dus heel wat afgegleden en simpele passes gingen op die manier vaak verloren. Grote Keu had ook nog eens last van de zon in zijn ogen, zelfs als die zon in zijn rug scheen. Ogen op z’n rug heeft ie, onze Keu.

Het spel was in evenwicht. Het is altijd oppassen voor de gevaarlijke voorlinie van ’t Hert, maar qua veldoverwicht zat Uisclubke misschien net iets beter in de match. Mauri had de 0-1 kunnen binnen knikken, maar kopte over. En een knappe actie van de spits van ’t Hert verdiende misschien wel een beter lot, maar zijn gekruiste pegel spatte uiteen op de dwarsligger.

0-0 was de meest logische ruststand, maar dat was buiten de bezoekers gerekend. Fred opende fraai op grote Keu die zijn voorzet weggekopt zag worden in de voeten van Timmy. Die aarzelde niet en trapte kurkdroog in de kruising: 0-1 vlak voor rust, Uisclubke op rozen!

Zelfde beeld na de pauze. Steven hield achteraan de organisatie op punt, voortdurend corrigerend en bijsturend. ’t Hert kwam niet in zijn spel en raakte meer en meer gefrustreerd. En dat is nu eens altijd hetzelfde met die mannen, zagen, zeuren, fouten opzoeken en uitlokken, onsportief gedrag. En akkoord, niet alle spelers, maar toch… Deze reporter gaat even off the record zoals dat heet en zegt: het is een rotploeg! Soit, Steven had uiteindelijk gelijk. Uisclubke ging eerst mee in het roepen en tieren, maar toen het daarmee ophield, speelde het de thuisploeg helemaal van de mat.

Zo werd het 0-2 toen Fred goed reageerde op een doorschietende corner en de doelman kansloos liet. Diezelfde Fred zette even later Mauri alleen voor de keeper en die had geen genade met zijn ploeg: 0-3! De match lag nu helemaal in handen van Uisclubke en dat werd nog erger toen Thomas diep gestuurd werd, zich knap ontdeed van zijn belager en vervolgens ogenschijnlijk simpel in de verste hoek besloot. 0-4, match gespeeld en een verdiende voorsprong voor de bezoekers.

Uisclubke maakte het zich in de slotfase bijna nog moeilijk en kreeg er nog twee binnen. Rob, vervanger van Dennis, maakte zelfs nog een derde onschadelijk. Verder kwam ’t Hert echter niet meer. Een dikke merci vanwege Uisclubke aan het adres van de sympathieke Mauri, als we nog eens in spitsennood zitten, weten we hem te vinden! Tot vrijdag op de ton van Steven & Fred!

Beste speler van de week: Steven
Zwart schaap van de week: Witte

23/05/2010 2 8

Slechte match van de thuisploeg dat 't Hert alle ruimte gaf om stevig uit te lopen. Rob en Thomas zorgden voor de eerreddende treffers.

Beste speler van de week: ?
Zwart schaap van de week: Fred

22/11/2009 0 3

Vuile zwarte, vuile zwarte!

Of hoe een mooie pot voetbal door ??n man tenietgedaan kan worden. LG en ?t Hert lieten bij momenten mooie dingen zien, maar de thuisploeg toonde zich ? mede dankzij wat scheidsrechterlijke hulp ? het meest effici?nt en won met 3-0.

Voetbalclub ?t Hert wordt gekleurd door een flinke portie zuiders temperament en dat levert doorgaans een heftige wedstrijd op. Het zou ook ditmaal niet anders zijn. LG was wel gewaarschuwd voor het gevaarlijke spitsenduo van de thuisploeg, twee heerschappen die best een balletje kunnen trappen. De bezoekers kenden dus het gevaar, maar konden toch niet voorkomen dat ?t Hert een verschroeiende start nam. Na 10min had het al drie loepzuivere kansen gekregen, maar een outstanding Dennis hield met enkele wereldsaves zijn ploeg recht.

Tot overmaat van ramp verloren de bezoekers vervolgens Rob, waardoor Steven als laatste man ging spelen. Gaandeweg de eerste helft viel de wedstrijd terug in evenwicht. LG voetbalde zich terug in de wedstrijd met Timmy en Gert als gangmakers op het middenveld. Na een goede actie tussen Bob, Fred en Timmy mocht Ivo plots alleen op de doelman af, maar hij besloot jammerlijk naast.

Dennis Van der Sar speelde echt een wereldpartij. Met een voetveeg voorkwam hij nog maar eens de 1-0, iets wat de dwarslat even later aan de overkant deed toen Fred pech had bij een mooie kopbal. De supporters kraaiden van plezier, beide ploegen zorgden immers voor een lekkere wedstrijd. Was het feit dat de thuisploeg niet op voorsprong geraakte dan plots de reden dat de scheidsrechter de match in een andere plooi deed vallen? Wie zal het zeggen... Feit is dat de mens zich plots enorm belachelijk begon te gedragen.

Zo floot hij vlak voor een rust een handsbal bij een uittrap van Dennis. Flauw en misschien zelfs onterecht, geen mens die weet of het nu 5cm erbinnen of erbuiten was. Who cares? De vrije trap ging weliswaar over, waardoor beide ploegen met een 0-0 stand mochten gaan rusten. Het eerste kwartier was voor de thuisploeg geweest, daarna was er dreiging aan beide kanten en werd er bij momenten erg mooi gecombineerd.

De tweede helft ging verder waar de eerste gestopt was. LG met een nieuwe aanval, maar Ivo kon niet besluiten. Aan de overkant was het dan plots wel raak, Ronny stapte net te laat waardoor een Hert alleen op de doelman afmocht en Dennis kansloos gepasseerd werd: 1-0.

Toch brak de veer nog niet bij LG. Wel integendeel, het bleef kiezen voor de voetballende oplossing en combineerde zich een weg naar voren. Nol plaatste een voorzet net voorbij Ivo, en Gert lepelde na een knappe actie een gemeten voorzet totbij Keu die de opgelegde kans toch nog naast trapte. Dju, pech, weg kans. De frustratie groeide bij de thuisploeg, die voelde dat de buit zeker nog niet binnen was. Gelukkig was er hun thuisfluiter nog, die met enkele kleinere beslissingen in het nadeel van LG (waaronder meerdere onterecht) zijn ploeg een handje leek te helpen.

Toen een eerste fout op Steven niet gefloten werd en hij zich ietwat revancheerde, gingen de poppen uiteraard aan het dansen. Duwen en trekken, roepen en tieren. Steven moest het veld verlaten (euhm, bij caf?voetbal?) en LG kon dus met tien voort. Fred kreeg even later nog een dot van een kans, maar hij wrong ze vakkundig de nek om. ?t Is nog niet wat het moet zijn met onze groemelaar!

Toen de thuisploeg even later randje buitenspel mocht doorgaan, was de wedstrijd gespeeld. Dennis redde eerst knap, maar moest zich in de rebound alsnog gewonnen geven: 2-0. Er kwam uiteindelijk ook nog een derde doelpunt, dat vanuit buitenspel werd uitgespeeld. Jammer dat de scheids zich zo partijdig opstelde, anders was dit echt een leuke wedstrijd geweest. Maar kom, volgende week pakken we de draad toch gewoon weer op zeker, met de laatste thuismatch van het jaar! Tot dan!

Beste speler van de week: Dennis
Zwart schaap van de week: Ivo

29/03/2009 1 1

LG laat kans op winst opnieuw liggen!

Kansen speelde de thuisploeg voldoende bij mekaar, maar ??n moment van onoplettendheid was voor de tegenstander voldoende om toch weer gelijk te maken. Zo bleef het 1-1 tussen LG en ?t Hert.

De grote boosdoener van vorige week was deze week de grote afwezige. Thomas lag immers nog in zijn bed te stinken na nog maar eens een lange nacht in de JH de Mans. Eveneens aanwezig daar, maar toch op het appel waren Fred, kleine Keu, Jan en Bob. Hoewel, die laatste hield het bij een verstandige 90min op de bank. Door de blessure van Dennis nam Rob plaats in het doel. Erik en Nol stonden centraal in de verdediging, Zon en Staelens zochten de flank op. Het middenveld werd bevolkt door breker Jan en spelverdeler Timmy met de gebroeders Keu als wingers. Vooraan vormden Fred en Buim het spitsenduo.

LG voetbalde erg beheerst en gecontroleerd tegen ?t Hert. Het gaf weinig weg en kwam er zo nu en dan snedig uit. Kleine Keu kreeg tot tweemaal toe een mooie doelkans, maar scoren lukte niet. Ook Buim kwam enkele keren in schietpositie, maar de topschutter mist voorlopig de scherpte van de voorbije jaren. Aan de overkant kon Rob vrij makkelijk overeind blijven bij enkele kleinere doelpogingen van de bezoekers.

Bij momenten speelde LG zelfs heel goed met vlotte combinaties tot aan de zestien. Tot daar, want de laatste pass kwam er maar niet uit. Een slechte bal, of een foutieve keuze, het overkwam iedereen wel eens. Zo bleef het 0-0 tot de rust. Johan verving tijdens de pauze Staelens, waardoor kleine Keu een rij naar achteren schoof.

Opnieuw was het de thuisploeg die het betere van spel mocht claimen in de tweede helft. Het zocht en vond ook vaak de vrije man op het middenveld en drong steeds meer aan. Buim miste eerste nog een dot van een kans, maar scoorde niet veel later dan toch. Fred opende op grote Keu die het overzicht behield en Buim aan de tweede paal makkelijk liet scoren: 1-0. Verdiend!

LG leek nu definitief vertrokken. Het speelde bevrijd en Zon kreeg een ultieme kans toen hij na een lange rush alleen voor de doelman kwam. Zijn schot verdween echter aan de verkeerde kant van de paal naast het doel. Tussendoor werd Johan in vrije positie aangemaand tot rust en kalmte bij de controle van een bal. Het joeg Hannes echter de stuipen op het lijf waardoor de bal alsnog verloren ging. Timmy en Fred hebben besloten in het vervolg ?Pas op! In uwe rug!? te roepen in de hoop dat ook dat een averechts effect oplevert.

Johan kreeg ook nog een prima kans, en Eric kopte ei zo na de 2-0 tegen de touwen, maar de verlossende voorsprong bleef uit. En dan voelt een beetje voetbalkenner het weer komen zeker? In een fase waarbij middenveld en verdediging een keer niet alert genoeg reageerden, maakte ?t Hert prompt gelijk: 1-1. Rob had tot dan toe ??n moeilijke bal moeten pakken in de tweede helft, maar de gelijkmaker zat er toch weer in. LG probeerde in de slotfase alsnog aan een nieuwe treffer te geraken, maar zou daar niet meer in slagen. Een gemiste kans, alweer, al troosten we ons met het feit dat het spel erop vooruitgaat en dat het betere werk nu toch stilaan moet komen. Volgende week dan maar, komaan!

Beste speler van de week: Rob
Zwart schaap van de week: Buim

01/06/2008 2 3

LG geeft 0-2 voorsprong nog uit handen!

Nadat LG een vliegende start had genomen, knokte ?t Hert zich toch terug in de wedstrijd. Uiteindelijk won het nog met 3-2.

Van een spetterend begin gesproken, na nog geen 20 seconden stond LG al op voorsprong. Meteen na de aftrap baande sterke Pieter zich een weg doorheen de thuisspelende defensie en besloot prompt langs de doelman: 0-1. ?t Hert was duidelijk nog niet goed wakker.

Toch werd de thuisploeg niet weggespeeld, wel integendeel. De wedstrijd ging prima over en weer met openingen aan beide zijden. Er werd bij momenten ook knap gevoetbald met zowaar ??ntijdvoetbal van de twee teams. Dat komen we toch niet alle zondagen tegen. Edwin ?Dennis? Van Der Sar kwam wel goed weg toen een schot uit de tweede lijn op de deklat verloren ging. Maar in de daaropvolgende fase was het aan de overkant wel raak. Pieter bleek eens te meer een ware gesel voor de defensie en versierde een meer dan terechte penalty. Jammer dat Bob er niet was om te zien hoe het moet, Timmy besloot zuiver in doel: 0-2.

LG zat dus op rozen. Achterin hield Nol zijn defensie goed bij elkaar en werd het leer ook niet zonder boe of ba naar voren gekeild. Bij strak inspelen van achteruit legde Pieter zo in ??n tijd klaar voor een penetrerende kleine Keu (dat moet hij van grote broer geleerd hebben) die zowaar een poging van ver probeerde en de dwarsligger trof.

?t Hert zag de bui hangen en ging meteen over tot een wissel. Met het nummer 22 kwam een gevaarlijke spits de rangen versterken. Meteen werd duidelijk dat dit heerschap bewust veel werd opgezocht door de medemaats, maar voorlopig gaven Eric, Ronny noch Fred een krimp en werd er secuur verdedigd. Ook Dennis liet zich niet meer verrassen. Zo trokken de bezoekers met een 0-2 voorsprong de rust in.

Toch wist iedereen goed dat de buit nog lang niet binnen was. En waar het openingskwartier in de eerste helft helemaal voor LG was, kenden we in de tweede helft de omgekeerde situatie. ?t Hert drong aan, en die druk leek niet meteen te gaan liggen. De aansluitingstreffer kwam er dan ook, al was de manier waarop bijzonder jammer. Eric mekkerde iets te lang aan het adres van nummer 22 en vergat hem zo te volgen waarop de spits lik op stuk gaf met een geweldige overhoekse pegel in het dak van het doel: 1-2.

LG kon geen vuist meer maken en verloor nu te snel de bal. De thuisploeg profiteerde van de ruimte die het bij momenten kreeg en LG kwam een paar keer goed weg. De gelijkmaker kon echter niet uitblijven, maar opnieuw ging een blunder van de defensie eraan vooraf. Een voorzet waaide voorbij alles en iedereen tot aan de tweede paal waar een vrijstaande Staelens het leer met een zeer twijfelachtige tussenkomst teruglegde tot vlak voor doel waar een simpel intikkertje het jammerlijke gevolg was: 2-2.

De bezoekers waren van slag en ?t Hert profiteerde nu optimaal. Fred reageerde iets te onbesuisd en vooral te laat op een actie van nummer 22 in de zestien en die ging uiteraard vlot over het been, penalty en 3-2, balen. Drie individuele fouten lagen aan de basis van dit scoreverloop, het leek wel een wedstrijd van de Rode Duivels. Overigens had een tweede penalty ook nog gekund toen Keu even later driest tackelde, maar de scheids liet doorspelen.

LG nam nu wat meer risico?s en probeerde terug greep op de wedstrijd te krijgen. Er werd terug wat feller gevoetbald en zo kregen Timmy en Bart het middenveld weer in handen. Alleen aan kansen ontbrak het echter. Pieter was er dicht bij met een pegel uit de tweede lijn, maar de doelman bracht redding. Een resem hoekschoppen leverde LG ook al niet veel op.

?t Hert liet tussendoor nog een dot van een kans liggen en zo bleef het spannend tot het einde. De beste kans was nog voor Fred toen Hannes goed teruglegde, maar het schot verdween aan de verkeerde kant van de paal. Ook andere pogingen waren geen beter lot beschoren en zo won de thuisploeg deze triller met 3-2. Jammer, maar tegen een goeie ploeg kan dat gebeuren uiteraard.

Beste speler van de week: Dennis
Zwart schaap van de week: Staelens

03/09/2006 2 7 Geen verslag beschikbaar
29/01/2006 0 4 Geen verslag beschikbaar
13/11/2005 3 2 Geen verslag beschikbaar
24/04/2005 2 3 Geen verslag beschikbaar