Historiek tegenstanders

Datumoplopend sorteren # goals voor # goals tegen Verslag Afgelast?
16/06/2019 4 2 Geen verslag beschikbaar
02/09/2018 1 1 Geen verslag beschikbaar
07/01/2018 2 1

Adres:

 

Derbo Waterschei                  Schansbroekstraat

01/10/2017 2 4 Geen verslag beschikbaar
14/05/2017 10 4 Geen verslag beschikbaar
19/06/2016 4 6

Voor alles een eerste keer, verlies en winst voor Uisclubke!

5-1 onderuit en een klinkende 3-1 zege, dat is de korte samenvatting van een bewogen ochtend.

Die ochtend bij Derbo Waterschei. Niet 2, maar 3 ploegen staan te trappelen van ongeduld om een matchke te shotten. Er blijkt een en ander misgelopen te zijn in de administratie van Derbo. Uiteindelijk wordt beslist dat elke ploeg 1 helft tegen de andere 2 ploegen speelt, waardoor toch iedereen een volledige match kan spelen. Uisclubke mag beginnen tegen Derbo Waterschei. Tijdens de opwarming wordt al duidelijk dat het letterlijk een zware dobber zal worden op het mega-zompige veld van de thuisploeg. Op bepaalde plekken is het veeleer een modderpoele en staan de spelers tot aan hun enkels in het water.

Er wordt van bij de aftrap erg open gespeeld en Derbo straft een overschot aan ruimte op de linkerflank meteen af met een strak schot in de korte hoek: 1-0. Uisclubke laat zich niet onbetuigd en Niels krijgt 3 open kansen, maar laat ze allemaal onbenut. Na een doorbraak van Joran en doorglijden van een thuisverdediger legt de scheids de bal op de stip, maar ook de strafschop wordt niet omgezet. Joran mist.
Zoals zo vaak krijg je dan het deksel op de neus en na een tweede doelpunt van Derbo en uitvallen van Steven (waardoor Uisclubke maar met z'n tienen meer is) gaat het plots hard. Fred mildert tussendoor nog tot 4-1, maar uiteindelijk eindigt de 'wedstrijd' met een fikse 5-1 overwinning voor de thuisploeg. Het verschil was heus zo groot niet, maar als de kelk leeg moet, is dat vaak tot op de bodem.

Na een half uurtje rust mag Uisclubke vervolgens opnieuw aan de bak, ditmaal tegen Groenskuil. Beide ploegen krijgen een speler van Derbo waardoor er 11 tegen 11 gespeeld kan worden. Uisclubke heeft meteen het betere van het spel op het veld dat intussen herschapen is tot moerasland en scoort de 1-0 via Niels. Wanneer Groenskuil door de buitenspelval glipt wordt het 1-1, maar Uisclubke laat zich geen tweede keer vangen en drukt daarna opnieuw stevig door. Niels trapt zijn eerdere missers van zich af met een tweede treffer en na een handsbal gaat de bal ook opnieuw op de stip. Zoals net daarvoor nog afgesproken plaatst Stef Ronaldo zich achter de bal, maar ook hij trapt bedroevend zwak op de doelman. Uisclubke zowaar met een Anderlecht-complex. Niels heeft zich al aangeboden om de volgende te trappen! 

Het wordt uiteindelijk toch nog 3-1 wanneer Joran een prima rush zelf afrondt. Er zat zelfs nog een hogere score in, maar Johan en Stef kunnen van dichtbij niet meer besluiten. Zo eindigt een unieke ochtend in winst en verlies, en omdat onze website dat simpelweg niet aankan :) houden we het dan maar op een 6-4 nederlaag. Volgende week interlandvoetbal met een duel tegen de Kruisheren. Tot dan!

14/12/2014 2 2

Knappe lob van Danny zorgt voor de 1-0. Sander dikt aan tot 2-0. Derbo komt in de tweede helft op 2-1 en Uisclubke vergeet het verder af te maken. Dat breekt de thuisploeg zuur op als Derbo in de ultieme slotseconden nog de gelijkmaker lukt: 2-2.

16/03/2014 1 2

Uisclubke vergeet te scoren en verliest opnieuw!

2014 is nog niet meteen een succesjaar voor de mannen van René. Derbo Waterschei kwam snel op een dubbele voorsprong en hield daarna dapper stand. Verder dan 2-1 kwam Uisclubke niet meer.

Met de indrukwekkende lappenmand langs de zijlijn konden de bezoekers nochtans rekenen op de nodige steun, maar doelman Dennis toonde zich niet op de afspraak in de beginfase. Het wordt tijd dat we hem de avond voor de wedstrijd aan zijn bed kluisteren, want zo kan het niet verder. Na 10min stond het 2-0 voor de thuisploeg en 2x mocht Dennis zich het doelpunt opschrijven. Eerst ging hij flagrant onder een voorzet en werd de 1-0 aan de tweede paal binnen getikt, vervolgens was hij veel te traag in het wegwerken van de bal wat hem tot een penaltyfout noodzaakte: 2-0.

Niet fijn voor de rest van het team, want Uisclubke was de betere ploeg en kwam eigenlijk zelden in de problemen. Het miste wel iemand die vooraan het verschil kon maken, tot aan de zestien was het heer en meester, maar daarna stokte het. De aansluitingstreffer was dan ook bijzonder tekenend. Danny schoot van op goed 25m op doel en de keeper misgrabbelde zich waarna de bal stomweg over de lijn hobbelde: 2-1.

Na de pauze kwam er weinig verandering. Veel goede wil, maar onmondigheid vooraan. Toch kregen de bezoekers 2 dotten van kansen. In het begin van de tweede helft trapte Danny van dichtbij hoog over op aangeven van Kurt en in de slotfase deed Michael dat nog eens dunnetjes over na opnieuw een goede actie van Kurt. Voor het overige hadden Rob en co de zaken goed onder controle achteraan, met Erwin als exponent, en heersten Danny, Maarten en Kevin op het middenveld. Derbo was amper nog gevaarlijk. Jammer dus dat er niet meer druk naar voren ontwikkeld kon worden. Het bleef zo bij 2-1 voor de thuisploeg, volgende week wacht met Calcio opnieuw een tegenstander uit het Genkse. Tot dan!

!! Wedstrijdfoto's !!

22/12/2013 2 1

Uisclubke wint toch ondanks misserfestival!

Het had eigenlijk 10-0 voor de thuisploeg moeten zijn, maar een owngoal en ontelbare missers beslisten daar anders over. Fred lukte uiteindelijk toch nog de winning goal: 2-1!

Je hebt zo van die wedstrijden dat de bal er gewoon niet in wil. De match tegen Derbo was er zo eentje. Fred opende het misserfestival, na een goede rush van Erwin besloot hij oog in oog met de doelman voorlangs. Vervolgens trapte Kevin aan de eerste paal rakelings naast en ging ook een tweede poging niet binnen. Toen Erwin met een dieptepass Danny afzonderde voor doel was het toch prijs, beheerst schoof hij de 1-0 naast de doelman.

Het sein om door te duwen, maar de afwerking liet danig te wensen over. Bij een één-twee tussen Steven en Fred trapte die laatste opnieuw voorlangs. En Kevin kopte een goede voorzet eveneens naast het doel. Tussendoor werd Danny getunneld in de eigen zestien, meteen ook het enige hoogtepunt van Derbo dat werkelijk niets klaar kreeg in die eerste periode. 1-0 was de ruststand.

Na de pauze ging de misserteller zwaar in het rood. Danny, Fred, Kevin, Johan en Thomas lieten stuk voor stuk nieuwe mogelijkheden onbenut. Achteraan werden ze er moedeloos van, want er is die ongeschreven wet in het voetbal dat je dan het deksel op de neus krijgt. Even later was het dan ook zo ver. Bij een strakke vrije trap werkte Erwin het leer ongelukkig in eigen doel. Derbo had tot dan nog helemaal niets op goal gegeven, maar kwam zo wel langszij: 1-1.

Uisclubke besefte dat dit niet waar kon zijn en trok massaal ten aanval. Danny en Maarten konden niet besluiten en Kevin was opeens zelfs de doelman al voorbij, maar de scherpe hoek belette ook hem de nieuwe voorsprong. Op voorzet van Keu ging de keeper vervolgens onder de bal, maar trapte Fred over doel. En bij een corner raakte Kevin tot tweemaal toe de deklat, om zot van te worden! Rob probeerde het dan maar zelf na een afvallende bal, maar ook zijn schot trof geen doel.

Net toen iedereen zich er stilaan bij neergelegd had dat scoren vandaag niet meer zou lukken, bezorgde een ingeving van Fred Uisclubke alsnog de overwinning. Centraal voor doel draaide hij zich vrij om vervolgens de bal van op goed 20m loepzuiver in de kruising te krullen: 2-1. Dat dan weer wel! Ook om zot van te worden! Alle uisclubkeharten haalden opgelucht adem, de overwinning was dan ook over- en oververdiend, daar deed zelfs de tegenstander niet moeilijk over.

Toch was het misserspook daarna nog niet verdwenen, want in de slotminuten faalde Danny alleen voor de doelman opnieuw na een nochtans fraaie dribbel vooraf. Zo werd hij uiteindelijk het schaap, al waren er vandaag wel meerdere die voor die titel in aanmerking kwamen. Maar goed, de overwinning was een feit en uiteindelijk draait het daar toch om. Volgende week vliegen ze weer allemaal binnnen, beloofd! Tot dan...

16/09/2012 5 0

Uisclubke wint makkelijk van Derbo Waterschei!

Zonder zelf een wereldpartij op de mat te brengen, won Uisclubke vrij vlot van een licht ontvlambare thuisploeg, het werd 0-5.

De bezoekers mochten met een man meer starten aangezien het bij Derbo even duurde vooraleer de elfde pion kwam opdagen. Een scheidsrechter was er in eerste instantie ook niet, en dus bood René zich aan om te fluiten. Lang duurde dat echter niet. Bij een corner trakteerde Ivo zijn belager op een (iets te) stevige duw, maar René gebaarde van krommenaas. De Derbo-speler vond het echter nodig om te reageren alsof hij net een tackle van Wasylewski had moeten ondergaan en schold René en Ivo de huid vol. René hield het daarop redelijk terecht voor bekeken, Derbo sprokkelde dan toch maar een eigen scheidsrechter uit de thuisrangen. Het thuistemperament laaide zo nog een paar keer op, maar alles bleef toch terug beschaafd.

Uisclubke had ondertussen de score wel geopend toen Witte na een carambole alleen voor de doelman verscheen en deze geen kans liet: 0-1. Derbo probeerde te reageren, maar kon de druk niet lang aanhouden. Uisclubke nam de wedstrijd in handen en had de eerste helft nog enkele prima kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Het verzuimde echter om de kansen af te maken, de grootste misser kwam op naam van grote Keu die met twee mensen alleen voor doel toch zijn eigen kans ging vanuit een schuine en moeilijke hoek. De schaapstitel werd zijn deel.

Na de rust kwamen oudgedienden Nol en zowaar Staelens nog eens in de ploeg en liepen de bezoekers wel verder uit. Het werd 0-2 toen Kevin een aflegger van zijn broer netjes in de bovenhoek krulde. Meteen na de aftrap veroverde Uisclubke heel snel de bal en zorgde Witte zelf voor de 0-3, match gespeeld.

Witte bleef ook daarna bepalend. Na een prima actie buitenom leverde hij de 0-4 op een presenteerblaadje aan Johan om tot slot met zijn derde van de ochtend de 0-5 eindscore vast te leggen. Dennis hield zo nog eens de nul en verzorgde ook het spektakel naar de supporters toe met een showduik van jewelste! Op naar de volgende dus, volgende week tegen De Witte op het veld van Gerkenberg, tot dan. 

05/12/2010 0 0 Geen verslag beschikbaar AFGELAST!
14/03/2010 2 3

LG verspeelt alles in dramatische tweede helft!

Bij de rust leek het een uitgemaakte zaak: LG zou deze wedstrijd makkelijk winnen, en zou de score nog verder laten oplopen. Maar niks van dat, de thuisploeg zakte als een pudding in mekaar en verloor alsnog met 2-3. Schande!

LG was van bij het begin de betere ploeg. Het drong zijn spel op aan tegenstander Derbo Waterschei en veroverde meteen de controle over de wedstrijd. Doelman Dennis, terug van weggeweest, moest die eerste helft niet ??n keer echt tussenbeide komen. Rob en co behielden het overzicht en voetbalden goed uit via Timmy en Steven die op hun beurt diepgang zochten via de flanken en de voorlinie. Alles liep gesmeerd, enkel de goals moesten nog volgen.

Het werd 1-0 toen kleine Keu goed naar binnen sneed en zijn voorzet via een derboverdediger in eigen doel werd gekopt. LG bleef ook daarna zijn spel verzorgen en bouwde rustig aan nieuwe aanvalsgolven. Toen Steven stevig uithaalde, was Fred er als de kippen bij om de geloste bal alsnog in doel te werken: 2-0. Niet veel later schoot Rob een vrije trap naast, en bij een volgende poging trapte Timmy boven op de dwarsligger.

LG had de touwtjes in handen en kwam nooit in de problemen. 2-0 was de ruststand. Zon, die een sterke partij speelde, maakte plaats voor Ronny en Keu deed hetzelfde voor Thomas. De thuisploeg was overtuigd van de zege en ging resoluut voor extra goals. Maar dat liep toch even anders...

Want plots was het helemaal over voor LG. Het begon vrij mak en voetbalde plots niet meer. Kleine Keu en Thomas werden moeilijk aangespeeld met vaak hoge ballen en ook Steven en Timmy zagen het leer meer dan hen lief was over hen heen vliegen. Er werd niet meer gevoetbald. Waarom? Niemand die het weet.

Toen Dennis even later opnieuw twijfelde bij een diepe bal lag de weg voor Derbo wagenwijd open en was de aansluitingstreffer een feit: 2-1. De bezoekers roken bloed en LG ging plots aan het wankelen. Waar eigenlijk hoegenaamd geen aanleiding voor was, want met verzorgd samenspel was er geen vuiltje aan de lucht. Maar niks daarvan, paniek dus... en een nieuwe tegengoal. Staelens liet veel te veel ruimte en Derbo maakte gelijk: 2-2.

Voor een ploeg die in de hele eerste helft niet ??n kans bijeen gespeeld had, waren de bezoekers nu plots wel heel actief. Opnieuw liet de thuisdefensie zich veel te makkelijk ringeloren en in plaats van 3, 4 of 5-0 stond het plots 2-3 voor Derbo! LG modderde nu maar wat aan, kreeg geen vat meer op het spel, voetbalde geen kans meer bij mekaar, zag Thomas herhaaldelijk zijn veters binden en onderging op momenten ook nog eens het spel.

Derbo wist immers niet wat het meemaakte en voetbalde vrijuit. De ploeg uit Waterschei hield uiteindelijk ook stand al had Fred in de slotseconden nog 3-3 kunnen maken. Maar met die ene kans had LG gewoon veel te weinig gebracht de tweede helft, de nederlaag was gewoon verdiend. Twee nederlagen dus dit jaar en tweemaal waren die helemaal te vermijden. Maar kom, volgende week beter zeker?!

Beste speler van de week: Zon
Zwart schaap van de week: kleine Keu

04/02/2007 1 1

Eerste vrieskou brengt billijk gelijkspel!

LG en Derbo Waterschei verdeelden de punten op speeldag 5. Beide ploegen scoorden elk ??n keer.

De winter was eindelijk in het land, maar daar was op het veld bitter weinig van te merken. LG begon immers furieus aan de wedstrijd en speelde de thuisploeg in het openingskwartier van het kastje naar de muur! Het regende haast kansen. Diepe bal van Fred op Timmy, die Buim de 0-1 op een presenteerblaadje aanbood, maar de topschutter miste onbegrijpelijk. Niet veel later was de doelman attent op een goeie poging van opnieuw Buim en bij een scrimmage voor doel konden Timmy noch Fred besluiten.

Timmy was overigens in zijn element. Hij vond telkens de vrijstaande man en twee afstandschoten gingen maar nipt naast. Maar wie in het voetbal zijn kansen niet benut, krijgt vaak het deksel op de neus. Dat bleek eens te meer tijdens het tweede kwartier waarin Derbo het evenwicht meer dan herstelde. Als het daarstraks nog kansen regende voor de bezoekers, was het nu een heuse stortbui in het voordeel van de thuisploeg. Jorino moest alles uit de kast halen, maar redde tot viermaal toe met stuk voor stuk puike reddingen!

Dat er geen goals vielen in de eerste helft was haast een wonder. Tijdens de rust hield Peter Coolen het voor bekeken. Er bestaat nog twijfel om de juiste reden, maar naar het schijnt was hij die morgen vergeten te kakken. Alle begrip hiervoor.

Meteen na rust slaagde LG in datgene wat hen de eerste helft niet gelukt was: scoren. Keu speelde Fred vrij en die zwiepte de bal voor de goal waar Buim zijn zesde van het seizoen binnenschoot. De 0-1 was eindelijk een feit.

Toch vond LG niet meer de drive van dat schitterende eerste kwartier. Derbo was de beter voetballende ploeg en legde bij momenten mooie combinaties op het moeilijk bespeelbare veld. Uitgespeelde kansen kwamen er echter niet meer en bij pogingen uit de tweede lijn stond Jorino telkens goed opgesteld. Toch werd het even later 1-1. Bij een hoekschop kreeg LG de bal niet weg en Derbo scoorde van dichtbij.

Alles kon dus opnieuw beginnen. De wedstrijd was nu meer in evenwicht en beide ploegen konden nu en dan licht dreigen. Een mooie pas van Johan bracht Buim in een rechte lijn naar doel, maar zijn schot stierf op de paal. In de rebound schoot Hannes hoog over. Vlak voor affluiten wist de Derbospits dan nog de buitenspelval te omzeilen, maar het was opnieuw een sterke Jorino die met de voet redding bracht. Gescoord werd er niet meer, 1-1 was de eindstand.

Beste speler van de week: Jorino
Zwart schaap van de week: Peter

11/06/2006 2 4 Geen verslag beschikbaar