Historiek tegenstanders

Datumoplopend sorteren # goals voor # goals tegen Verslag Afgelast?
19/05/2019 2 4

Zwakke 2de helft brengt uisclubke in verlegenheid, de einduitslag 4-2.

Op deze zachte zonnige lentemorgen besloot de nietsvermoedende man van de match zijn dag met een banaantje te pellen. Eens aangekomen ( als eerste op de parking) kwam de eerste act van de dag meteen van het schaap van de dag. Triple D aka D-flex aka dikke dop Denny kwam met zijn tuning ford fiesta de parking op gedrift als een volleerd piloot. Na verschillende wc bezoeken van de uisclubke liederen kon de wedstrijd dan toch beginnen. Het waren de keistampers die fel begonnen aan de wedstrijd, na enkele prachtige supersaves van the king ging de bal er uiteindelijk toch eens in, de flankspeler van de uitploeg werd prima vrijgespeeld en schakelde zon uit waarna hij hem op een presenteerblaadje gaf aan hun spits, de 1-0 tegen de touwen. Uisclubke kwam beter in de wedstrijd en na goed doorzetten van onze net niet man (Jonas) prikte hij de 1-1 tegen de netten. Uisclubke ging verder op dat elan, Kurt Houben vierde zijn terugkeer met een prachtig steekpasje op Niels, deze nam de bal op zijn beurt formidabel mee waarna hij hem koelbloedig in de linkerbenedenhoek schoot, 2-1 op het bord. Rusten geblazen! Na enig overleg met Danny ivm zijn blessure besloot hij ondanks zijn verreking toch door te spelen. De 2de helft werd op gang gefloten en het waren direct de keistampers die het heft in handen namen, ze vonden de ruimten en creerden kans na kans maar ons sluitstuk, de persoon die luistert naar de naam ‘the king’ hield uisclubke keer op keer recht met formidabele supersaves. Uisclubke kreeg het niet meer belopen door de blessure van Danny waardoor het in de 50ste minuut toch raak was. Prachtige steekpass naar de linkshalf van de keistampers, deze neemt hem in 1 tijd mee en werkt beheerste af, paal binnen 2-2. De keistampers voelde dat een overwinning mogelijk was. Na een 1 man actie van hun rechtshalf haalde hij zelf uit van 20m, de bal zoefde andermaal net langs de baal binnen, geen kans voor the king die er wel nog met de vingertoppen aanzat. 3-2. Uisclubke kreeg geen kansen meer. Net voor affluiten scoorden de keistampers nog de 4-2, the king liet een simpele voorzet onder zijn strakke, elastische, wonderbaarlijk lichaam doorglippen waardoor de spits hem maar hoefde binnen te leggen. Uiteraard was dit te wijten aan het lange gras... Er gebeurde niets merkwaardigs meer waardoor de wedstrijd eindigde op een 4-2 nederlaag voor uisclubke! Volgende keer beter! Groetjes The King

04/11/2018 3 3 Geen verslag beschikbaar
04/02/2018 1 0 Geen verslag beschikbaar
10/09/2017 2 3 Geen verslag beschikbaar
05/03/2017 4 2

Uisclubke staat op en klopt Keistampers!

Na enkele weken malaise zat het nog eens mee voor René's mannen die de buren uit Neerglabbeek klopten met 4-2.

De eerste in een lange reeks thuiswedstrijden en dat deed duidelijk nog eens deugd. Hoewel, de bezoekers startten het best en kwamen vrij snel op een 0-1 voorsprong. Uisclubke had echter geen zin om nog maar eens een week achter de feiten aan te hollen en trok de zaken snel weer recht. En hoe, Fred werd schuin rechts diep gestuurd en haalde nog buiten de zestien stevig uit. De bal vloog overhoeks in de winkelhaak voorbij een verbouwereerde doelman: 1-1.

Die gelijkmaker was misschien ietwat gevleid, en de Keistampers bleven ook daarna baas op het middenveld. Ze drukten Uisclubke bij momenten terug tot in de eigen zestien, maar de thuisdefensie gaf geen krimp. Thomas en Zon blokten alles af en ook Staelens stond zijn mannetje. In uiterste nood was Jonas op de afspraak. Vlak voor de pauze dan toch nog een tweede mogelijkheid voor de thuisploeg toen Fred Joran in het straatje stuurde, maar de hoek was redelijk schuin en de doelman strekte zich helemaal op het strakke schot.

Na de pauze kwam ook de jeugd wat beter in het spel. Waar de nachtelijke restanten stilaan verdwenen, kwamen de voetballende kwaliteiten van Jorn en Jente steeds beter tevoorschijn. Stef stierf intussen rustig verder op de bank. Uisclubke herstelde het evenwicht en zelfs meer dan dat, maar Joran kon een fraaie thuisaanval niet afronden en Fred lobte een dot van een kans langs de verkeerde kant van de paal. Tijd voor de creatieve motor van Uisclubke om zich er zelf mee te gaan bemoeien en een weinig later had Danny zijn ploeg op voorsprong gebracht met 2 knappe goals. De eerste was eerder lucky, een voorzet van op rechts verdween à la grote Keu in de verste hoek (pornogoal!), maar bij zijn tweede trapte hij de assist van Jente enig mooi in de korte hoek. 3-2, want tussendoor lukte een Keistamper nog een heerlijke 2-2 in de linkerkruising. 

Aan mooie goals dus geen gebrek en Uisclubke speelde de wedstrijd netjes uit. Joran kreeg uiteindelijk geen loon naar werken en scoorde niet, maar in de slotminuten kwam er toch nog een assist achter zijn naam toen hij een zoveelste keer op wandel trok met een paar verdedigers en uiteindelijk nog net Fred wist te bereiken die handig gebruik maakte van de vrije ruimte en de 4-2 eindstand op het bord krulde.

Meer van dat graag! Volgende week bijvoorbeeld, thuis tegen de Oldies. Tot dan!

20/11/2016 4 6

Uisclubke opnieuw met billen bloot!

Slechte flow voor René's mannen de laatste tijd. Ook Keistampers trapte er 6 binnen en won met 4-6.

Het begon nochtans niet slecht voor de thuisploeg. Stef werd in het straatje gestuurd en werkte beheerst af met een lage schuiver: 1-0. Maar lang bleef die voorsprong niet op het bord staan. Kevin aarzelde even met uitvoetballen en een Keistamper profiteerde optimaal. En niet veel later was ook de 1-2 een feit, Uisclubke alweer op achtervolgen aangewezen.

Vlak voor de pauze maakte Joran gelijk na de mooiste aanval van de hele wedstrijd. Na een vloeiende combinatie die helemaal achteraan begon, had de jonge spits de hoek maar voor het uitkiezen: 2-2.

Meteen na de pauze viel alles echter weer te herdoen. Het middenveld zakte te laat terug en achteraan kwam Uisclubke in overtalsituaties. Keu was er zich na de match van bewust, maar ging er zijn dag niet door laten verpesten ;-) shoap! Keistampers kwam zo wel op 2-4 en Uisclubke mocht weer achtervolgen. Er kwamen wel wat mogelijkheden, maar doelpunten bleven uit. Niels spaart zijn buskruit duidelijk op voor zijn huwelijksnacht, want scoren gaat maar moeizaam de laatste weken. Hilde gaat content zijn ;-)

Keistampers liet het niet aan zijn hart komen en counterde de wedstrijd vlotjes uit. Daar konden late tegentreffers van Kevin en Joran niets meer aan veranderen. 
Volgende week kan iedereen hopelijk eens op een vertrouwde positie spelen, staan alle neuzen nog eens in dezelfde richting en gaan we er verdorie nog eens een stevige lap op geven! Winnen nondeju! Tot dan...

 

22/05/2016 5 1

Uisclubke trekt aan langste eind in burentreffen!

Joran en Danny speelden de thuisdefensie helemaal zoek en verdeelden daarbij de goals, 1-5 winst voor Uisclubke.

De uitwedstrijden bij de Keistampers zijn ooit moeizamer verlopen. Stilaan maakt Uisclubke komaf met de reputatie van de buren uit Neerglabbeek als zwarte beest. Joran genoot zichtbaar van zijn plaats diep in de spits bij afwezigheid van Niels en scoorde al snel de 0-1. Timmy en Danny zetten samen de lijnen uit en laatstgenoemde scoorde na een mooie beweging beheerst de 0-2.

Uisclubke was baas, maar zag de Keistampers toch weer in de wedstrijd sluipen toen Fred te laat reageerde bij een hoekschop en een thuisspeler Jonas verschalkte met een deviatie aan de eerste paal: 1-2. Uisclubke bleef echter kalm en Joran zorgde nog voor de pauze voor rust in eigen rangen met 2 goals. Telkens dook hij goed in de ruimte en oog in oog met de doelman bleef de spits ijzig kalm: 1-4.

Na de koffie speelde Uisclubke de wedstrijd uit. Danny zorgde al snel voor de geruststellende 1-5 en Joran kreeg kansen op nog meer goals, maar verzuimde die af te maken. De thuisploeg laste nog even een alles-of-niets-momentje in met een tiental minuten hoge pressing, maar als bij een wonder bleef het bij dat ene doelpunt. Jonas onderscheidde zich enkele malen en stopte zelfs een strafschop. Maar ook Thomas, Maarten en een sterke Erwin gooiden lijf en leden in de strijd om een tegendoelpunt te vermijden. Toen de storm eenmaal ging liggen, kabbelde de wedstrijd naar zijn einde.

Een klinkende zege dus, hopelijk volgende week opnieuw van dat op bezoek bij de Sprinters in Achel. Tot dan!

17/01/2016 4 1

Eerste zege van het nieuwe jaar voor Uisclubke!

Ze is binnen, die eerste overwinning van 2016. De Keistampers gingen met 4-1 voor de bijl.

Geen ideaal voetbalweertje (behalve voor Johan, zo zei hij zelf), een dunne laag sneeuw bedekte immers het veld. Maar eenmaal de lijnen vrijgemaakt kon er toch gevoetbald worden. Het spel ging goed over en weer met nu en dan stevige duels langs beide zijden. Joran en Niels kregen enkele halve kansen, maar het waren de bezoekers die de score halverwegde de eerste helft openden: 0-1. Uisclubke bleef echter aandringen en kreeg even later loon naar werken. Joran maakte zich goed vrij in de zestien en trapte de gelijkmaker hard in de verste hoek: 1-1.

De thuisploeg kwam dan goed weg toen René liet doorspelen bij een twijfelachtige tussenkomst van Thomas in het eigen strafschopgebied, een penalty had gekund. De Keistampers maakten het de thuisdefensie en vooral Sander nog enkele malen knap lastig, maar scoren zat er niet meer in. Sander was er wel natuurlijk, van bowlingkampioen Kevin geen spoor, nadat hij nochtans beloofd had te komen fluiten. Hij had de sneeuw iets straffer ingeschat en werd uiteraard bedankt met de schaapstitel ;-)

Na de pauze werd Uisclubke iets dominanter. Het hield de Keistampers veel verder van het eigen doel en ging op zoek naar de voorsprong. Dat lukte toen Fred er na een hoekschop van Steven als de kippen bij was om de bal aan de eerste paal binnen te moffelen: 2-1. Niet veel later werd het ook 3-1 toen de doelman een vrije trap van Steven niet kon klemmen en Niels goed gevolgd was. De bezoekers appeleerden onterecht voor buitenspel.

De wedstrijd lag nu in een definitieve plooi al kwam Uisclubke wel nog een keer goed weg toen de Keistampers een prima actie niet konden afronden. De deklat bracht redding en ook de rebound ging er gelukkig niet in. Op het einde nam Niels dan alle twijfel weg toen hij een aangesneden voorzet van Stef netjes binnen tikte: 4-1.

Volgende week mogen we op bezoek bij VNFC, een meer dan te duchten tegenstander. Scherp zijn is de boodschap, tot dan!

21/06/2015 5 1

Uisclubke haalt stevig uit tegen Keistampers!

Het moet lang geleden zijn dat Uisclubke nog een dergelijk resultaat haalde op bezoek bij de Keistampers, 1-5 was de eindstand.

Thomas G was terug na blessureleed en nam plaats als laatste man. Hij kreeg meteen werk genoeg, want de thuisploeg kwam er geregeld gevaarlijk uit. Tot grote kansen leidde dat echter niet, maar ook aan de overzijde waren uitgespeelde mogelijkheden schaars. Stef pegelde vanuit een scherpe hoek en via de doelman wel op de lat. De wedstrijd verliep vrij evenwichtig in de eerste helft, met licht overwicht voor de Keistampers. Naar het einde toe sloegen René's mannen echter genadeloos toe. Een prima cross van Sander R was de aanleiding voor de 0-1. Fred liet de bal net buiten de zestien eenmaal stuiteren en schoot vervolgens met een halve retro het leer in de linkerbovenhoek. Een echte pornogoal, en dat terwijl pornokoningen Dennis en Keu er niet waren. Toen Michael twee minuten later alleen op de doelman af mocht, kon Uisclubke met een ietwat gevleide 0-2 voorsprong de rust in.

De wedstrijd was nog niet gespeeld, want de Keistampers waren niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. Dat werd meteen duidelijk toen ze een vlotte combinatie centraal voor doel netjes afwerkten. Jonas was kansloos: 1-2. De bezoekers konden gelukkig meteen weer reageren. Na een snelle actie vond Stef aan de tweede paal Fred en die had de 1-3 maar voor het intikken. Op die manier kwam Uisclubke toch weer onder de druk uit en kon het de wedstrijd verder uitspelen. Niels zette Stef op weg naar 1-4, maar Lange Wapper Jr. liet de kans liggen. Dan maar zelf, moet Niels gedacht hebben en even later mocht hij alleen op doel af na goed voorbereidend werk van Michael. Niels omspeelde de doelman en de 1-4 was nu wel een feit.

De Keistampers bleven ondertussen ook vol hun kans gaan, maar de bezoekers konden in uiterste nood weer rekenen op een ijzersterke Jonas. Hij wierp zich een paar keer als een leeuw op de bal en duwde met een ultieme redding een nieuwe aansluitingstreffer tegen de paal. Daarbij had de scheidsrechter zelfs al voor doelpunt gefloten, maar Jonas stond pal. Na een doorbraak van Johan zorgde Niels randje buitenspel nog voor de 1-5. Meteen ook de eindstand, al lijkt die dus vlotter tot stand te zijn gekomen dan het in werkelijkheid verliep. Maar het mag ook eens meezitten, Uisclubke lijkt eindelijk opnieuw gelanceerd met 3 overwinningen op rij. Volgende week hopelijk nog een 4e erbij, de laatste voor de zomerstop. Tot zondag! 

Diep in de derde helft deed Stef nog een straffe uitspraak, volgende week maakt hij er minstens 2! We zijn benieuwd, anders is 't ene geven!

02/11/2014 1 1

Streekderby blijft onbeslist na evenwichtig duel!

Het slot bleef bij beide ploegen lange tijd op de deur, maar diep in de tweede helft lukten zowel Uisclubke als de Keistampers toch een doelpunt. 1-1 was dus de eindstand.

De match had er heel anders kunnen uitzien toen Erwin zich na enkele minuten goed doorzette op de flank, teruglegde tot bij Fred en diens trap onder de lat in doel leek te verdwijnen ware het niet dat de laatste man van de Keistampers het gevaar tijdig in de smiezen kreeg en alsnog kon wegkoppen op de lijn. De wedstrijd verliep daarna vrij gelijkopgaand, maar verder dan lichte dreiging kwamen beide ploegen niet. Fred flirtte met de schaapstitel toen hij eerst het cornervlagje weggooide om beter te kunnen trappen, maar daarop werd teruggefloten door Jean en vervolgens de hoekschop nog voor de eerste paal weer achter trapte. Gelukkig zat er ene Kurt Houben op de bank die de hele eerste periode overtuigd was dat hij Staelens gezien had, maar niets was minder waar en Kurt werd Shoap.

Zelfde spelbeeld na de pauze. Beide ploegen hielden mekaar aanvallend en defensief in evenwicht, al waren de kansen nu wel iets groter. Steven had de 1-0 aan de voet, maar faalde in de afwerking. Aan de overkant had Jonas een absolute wereldsave in huis op een harde krul naar de kruising, een redding die zelfs bij de bezoekers op bewondering kon rekenen. De bal moest stilaan eens goed vallen en plots gebeurde dat langs beide zijden. Eerst kwamen de Keistampers op 0-1 toen een hoekschop niet goed weggeraakte en Jonas te laat tussenbeide kwam in zijn kleine backlijn, met een halve retro vloog de openingstreffer tegen de touwen. Uisclubke kon gelukkig vrij snel reageren en eveneens na een hoekschop kon Danny de bal opnieuw voorbrengen waarna de keeper er net niet voldoende bij kon en Fred vlak voor de doelmond niet meer mocht missen: 1-1.

Het slotakkoord was nog voor de thuisploeg, maar Ivo's lange benen waren net niet lang genoeg na een prima doorsteekbal van Steven en Danny kreeg te weinig krul in de finale poging zodat de 1-1 op het bord bleef, al met al een billijke uitslag waarmee beide ploegen konden leven.

Komend weekend staat er nog eens een tweeluik op het menu, we beginnen komende vrijdag tegen Wauberg. Tot dan!

13/04/2014 1 1

Cadeau van ref bezorgt Keistampers gelijkspel!

Een mooie wedstrijd was het niet, maar de beste kansen waren overduidelijk voor de bezoekers. Een scheidsrechterlijke dwaling bezorgde de thuisploeg echter toch een puntje: 1-1.

We kunnen eigenlijk vrij kort zijn over deze wedstrijd. Op een schoonheidsprijs kon geen van beide ploegen aanspraak maken. Toch speelde Uisclubke de beste kansen bij mekaar. Fred zag een kopbal net van onder de lat getikt, Danny besloot na een mooie combinatie vol op de paal en Thomas G mikte een schietkans hoog over. Tussendoor maaide Zon een doorgebroken Keistamper vakkundig tegen de zoden, maar verder dan dat geraakte de thuisploeg niet. Uisclubke kreeg nog enkele halve kansjes, maar mocht gaan rusten met 0-0.

Zelfde spelbeeld na de pauze. Kevin was achteraan heer en meester met Erwin en Zon als steunpilaren en onder impuls van Maarten en Danny probeerde Uisclubke de druk op te voeren. Dat lukte toen Kevin een voorzet in de box dropte en de doelman half naast de bal, maar het leer zo wel in doel klopte: 0-1. Even later zette Fred kleine Keu moederziel alleen voor de doelman, maar die liet de 0-2 jammerlijk liggen. De Keistampers kregen iets meer greep op de wedstrijd, maar waren zelden gevaarlijk. Eén keer moest Dennis zich onderscheiden toen hij een kopbal van dichtbij uit zijn doel ranselde. Toch maakte de thuisploeg even later gelijk toen een hoge voorzet aan de tweede paal van dichtbij, maar ook een flinke meter in buitenspel werd binnen gekopt. De scheids had uiteraard geen oren naar het nochtans terechte protest, en stak de schuld zelfs op René die "bij ons toch ook altijd in ons voordeel floot". Triestig.

Uisclubke probeerde daarna het tij nog te keren, maar Danny kon een vlotte combinatie via Maarten en Fred niet afronden en Fred zelf reageerde niet scherp genoeg na een klutsbal in de zestien. Alles bij mekaar kon Uisclubke dus zeker wel aanspraak maken op een doelpunt of 2 meer, maar zover kwam het dus niet. Het bleef 1-1, en die uitslag smaakte gezien de onterechte tegentreffer toch wat zuur, zeker bij Kevin die met zijn defensie nauwelijks op een foutje te betrappen was.
Volgende week rapen we paaseitjes, de week erna iedereen weer terug op post! Tot dan...

27/10/2013 5 1

Uisclubke rekent af met zwarte beest!

Dat René's mannen het altijd lastig hebben bij de Keistampers is een understatement, maar afgelopen weekend zette Uisclubke orde op zaken. Het won met 1-5!

Waar de bezoekers vorige week nog zwommen in spelers, was het deze week aardig krasselen. Grote Keu geraakte maar net op tijd uit bed om aan de nodige 11 spelers te geraken. Tijdens de eerste helft zou ook Witte nog arriveren, die net als Keu last had van de naweeën van een zaterdagavondton! Toen stond het wel al 0-1, want Uisclubke kwam vrij snel op voorsprong in de wedstrijd. Johan drong goed aan waardoor de thuisdefensie de bal niet ver genoeg weg kreeg en Kevin het leer in één tijd tegen de netten poeierde. Meteen daarna had het 0-2 kunnen worden toen Fred van op 25m voor de goal van de maand ging. Hij had blijkbaar goed naar Gorius gekeken, maar in tegenstelling tot de Genkie spatte zijn poging onderkant lat uiteen.

Vervolgens moest Uisclubke de wedstrijd toch enigszins ondergaan. De Keistampers drongen aan, maar geraakten niet meteen aan uitgespeelde kansen. Rob en zijn defensie stonden als een huis waardoor Dennis zelden op de proef gesteld werd. Toch kwam de thuisploeg uiteindelijk langszij. Hoewel Keu ettelijke keren werd aangemaand om minder hoog te spelen en in de eerste plaats zijn belager te volgen, negeerde hij die opmerkingen straal met als gevolg dat de Keistampers hiervan gingen profiteren. Via de flank trok Keu's Keistamper regelmatig naar binnen en bij een van die pogingen slaagde hij erin de bal voorbij een grabbelende Dennis te werken en tegen Staelens die zo de bal in eigen doel liep: 1-1.

Het bleef 1-1 tot vlak voor de rust toen Uisclubke toch nog eens de neus aan het venster stak. Steven zwiepte de bal in de box waar Fred kon afleggen voor Johan en Hannes buitenkant voet (uiteraard!) de bal in de rechterbenedenhoek deponeerde: 1-2. Tijdens de pauze kreeg Keu een stoomcursus tactiek die tijdens de tweede helft toch enigszins vruchten afwierp. Hij speelde veel beter georganiseerd, naar het voorbeeld van de rest van de ploeg. In blok werden de Keistampers opgevangen, van de voorste tot de laatste linie. Iedereen vocht voor wat hij waard was en met mannen als Zon en Erwin kan je sowieso al naar de oorlog. Als Rob zijn voet er dan toch een keer niet tussen kon steken, stond Dennis pal.

De uitstekende teamprestatie werd tussendoor kracht bijgezet met twee doelpunten. Witte draaide bij zijn eerste balcontact weg van zijn man en schoot vervolgens de 1-3 tegen de netten, de doelman ging niet vrijuit. Meteen ook zijn laatste wapenfeit, want even later mocht Steven terug opdraven toen Witte langs de kant zijn zaterdagavondton aan het uitspuwen was. Vervolgens kon Fred met het hoofd een hoge voorzet van Keu verzilveren aan de tweede paal, ook hier zag de doelman er niet al te best uit: 1-4.

Uisclubke bleef dus goed georganiseerd spelen en slikte geen tegendoelpunt meer. Integendeel, het was Keu die de kers op de taart zette toen hij in de slotfase diep ging (uiteraard!) en schuin rechts voor doel, op de hoek van de grote backlijn, de doelman het nakijken gaf met een heerlijke stiftbal: 1-5. Het moet niet gezegd dat 10 seconden later ze in Opoeteren al op de hoogte waren van dit kunststukje. Keu knielde neer voor de supporters en sprak de gevleugelde woorden: 'Hiej hebste mien ploeg (tekent cirkel voor zich met handen), dan hebste e hiel gruut gaat en doa buve stoan ich!' Ploegmaats en tegenstander schudden het hoofd, maar het moet gezegd, fraaie goal!

Uisclubke maakte zo dus komaf met zwarte beest de Keistampers en zit alweer aan een reeks van 11 ongeslagen wedstrijden. Volgende week staat de immer spannende derby tegen Gerkenberg op het menu, tot dan!

Het resultaat van een dolle man en schaap stemming met liefst 7 (on)gelukkigen!

14/04/2013 1 1

Uisclubke speelt tegenstander van de mat, maar mag blij zijn dat het niet verliest!

De Keistampers is één van de zwarte beesten van Uisclubke, en ook deze keer leek het fout af te lopen. Gelukkig liet Danny in extremisch nog een staaltje van zijn kunnen zien en sleepte Uisclubke nog een oververdiend gelijkspel uit de brand.

 In de eerste helft speelde Uisclubke voetbal uit het boekje: er werd steeds opnieuw van achter uit uitgevoetbald, het veld werd door de flanken breed gehouden en vooral Grote Keu wist met een aantal gemeten voorzetten voor doelrijpe kansen te zorgen. Deze werden echter keer op keer vakkundig de nek om gewrongen, niet in zijn minst door de wederoptredende Witte. Onze topschutter moet na 5 maanden afwezigheid zijn balgevoel en fysiek begrijpelijk nog terugvinden.
De Keistampers daarentegen wisten niet één kans bijeen te voetballen. Toch kwam het via een hoekschop en een kopgoel compleet onverwacht toch op een 0-1 achterstand. Uisclubke ging dus met een serieuse domper de rust in.

In de tweede helft probeerde de mannen van René iets te verkrampt de scheve situatie recht te zetten. Er werd lang niet zo goed meer gevoetbald als in de eerste helft, en tot veel grote kansen kwam het ook niet meer. Maar ook de bezoekers wisten daar niet veel tegenover te stellen. Het zag er dus naar uit dat de Keistampers met de volle buit naar huis zouden gaan, maar Danny besliste daar in de laatste minuut van de wedstrijd toch nog anders over. Hij werd op de rand van de 16 aangespeeld, moest de bal door het slechte veld nog 1x laten stuiten, maar loptte daarna de bal met veel gevoel netjes over de doelman, 1-1.

Zo blijft Uisclubke in 2013 vooralsnog ongeslagen. Hoe lang kunnen ze dat nog volhouden ...
Volgende week wacht alleszinds een compleet onbekende tegenstander: Het Gildenhuis. Benieuwd wat dat gaat geven ...

16/12/2012 1 3

Keistampers doet naam als zwart beest opnieuw alle eer aan!

Zoals eerder al aangehaald in het vorige verslag heeft Uisclubke het uit bij de Keistampers nooit gemakkelijk. Dat was nu niet anders, de thuisploeg won met 3-1.

Dat menig speler er na de afscheidston van Bob (merci!) met een zwaar hoofd bijliep, kwam het spelpeil van de bezoekers ook al niet ten goede. Uisclubke speelde ongeïnspireerd en moest aanvankelijk de wedstrijd ondergaan. Het uitvoetballen was eerder slordig en in alle linies bleek het moeilijk om een bal bij te houden. Keistampers rook zijn kans en zette de defensie van Rob onder druk. Halverwegde de eerste helft was het prijs. De thuisploeg mocht 4 à 5 stationnetjes vrij de bal rondspelen wat eindigde met een schot voorbij Dennis: 1-0.

Uisclubke probeerde hierna toch een vuist te maken en ging een paar versnellingen hoger voetballen. Depanneur Michael trapte moederziel alleen aan de tweede paal een goeie voorzet op de doelman en trof in de rebound de lat. Twee grote kansen weg. Ook spitsbroeder Thomas had het kanon duidelijk nog niet op scherp staan toen hij oog in oog met de doelman zeer matig besloot. Daardoor mocht Uisclubke met een achterstand de rust in.

De tweede helft verliep vrij evenwichtig. In een weinig hoogstaande wedstrijd gaven beide ploegen mekaar nog weinig toe. In de finale fase leden de twee teams al te vaak balverlies om tot grote kansen te komen. Er ontstond pas terug animo toen Fred na nieuw balverlies een hopeloos te late tackle inzette. Hoewel zijn slachtoffer amper geraakt werd, sloegen zijn stoppen behoorlijk door en zocht hij meteen verhaal. Een korte schermutseling later trokken beide spelers zij aan zij richting douches. Voetbal is emotie!

Keistampers kreeg de ploeg het best terug op de rails, want hoewel het wel degelijk 10 tegen 10 was, scoorde het meteen na de uitsluitingen twee keer en was de wedstrijd plots definitief gespeeld. Kleine Keu zette met een lucky voorzet de 3-1 eindstand op het bord. Met zijn ongelukkige tussenkomst verzekerde Fred zich voor de derde maal op rij van de schaapstitel, waardoor het plots weer héél erg spannend wordt in de jaarcompetitie. Met nog 2 wedstrijden voor de boeg komen nog liefst 5 spelers in aanmerking. De geruchten gaan dat er onder tafel flink geschoven wordt, benieuwd hoe dit eindigen zal...

29/04/2012 6 1

Uisclubke opnieuw voorbij Keistampers!

Voor de tweede keer in evenveel weken nam Uisclubke de maat van de buren uit Neerglabbeek. De Keistampers werden met een 6-1 pandoering terug huiswaarts gestuurd.

De thuisploeg was blij dat het opnieuw over een doelman beschikte na het debacle van afgelopen vrijdag. Hoewel, onze Van der Sar bleek opnieuw niet meteen klaarwakker en talmde en twijfelde tijdens de wedstrijd soms net iets te vaak zodat de schaapstitel nog eens zijn deel werd. Daar was hij overigens zeer tevreden mee, want hij kon er niet mee leven dat hij nog nergens een nominatie had binnen gehaald dit jaar. Misschien toch de titel van Man ook eens ambiëren, Dennis!
Nog iemand die niet klaarwakker bleek, was Gert. Die kwam zowaar rechtstreeks uit het Complot binnengedruppeld met in zijn kielzog een groepje zatte supporters. Voor een nachtje door gedaan te hebben, speelde Gert echter nog zeer verdienstelijk. Verder leidde Bart de verdediging met voor zich Maarten, Ronny en Ivo. Centraal had Gert Kevin langs zich met Keu en Fred op de flanken. Thomas en Johan speelden in de punt.

Uisclubke begon goed aan de wedstrijd en trok het laken meteen naar zich toe. Veel balbezit en de Keistampers kwamen niet meteen in de buurt van Dennis. Kansen volgden voor de thuisploeg. Een schot van Gert scheerde de buitenkant van de paal. Keu had even later meer geluk toen een voorzet rechtstreeks binnen viel aan de tweede paal: 1-0. Uisclubke bleef ook daarna heer en meester en zag een tweede doelpunt afgevlagd toen Thomas randje buitenspel werd teruggefloten. De Keistampers konden daar niet veel tegenover plaatsen, maar maakten vanuit het niets toch gelijk. Een hoekschop werd niet ontzet aan de eerste paal en via Bart botste de bal in eigen doel: 1-1. De score bleef zo tot aan de rust.

In de tweede helft kwam Witte de voorlinie versterken en nam Rob opnieuw plaats achteraan. Uisclubke ging op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar werd daarbij niet meteen geholpen door het hobbelige veld. Samenspel in één tijd is quasi onmogelijk geworden en bal controleren is tegenwoordig al een hele kunst. Vicky heeft ondertussen beloofd dat het veld geweld zal worden en ook onze verwarmingsinstallatie wordt hersteld.
Toen Thomas na goed tien minuten van op rechts op wandel trok, werd het toch 2-1 met een droge knal in de korte hoek. En toen Kevin met het nodige geluk Maarten kon bereiken, zorgde die buitenkant voet voor de geruststellende 3-1 voorsprong. Uisclubke was nu los en liep nog verder uit. Keu zette prima voor en Thomas knikte centraal voor doel voorbij de doelman: 4-1.

Keistampers had de hoop intussen opgegeven en kwam er niet meer aan te pas. Thomas met de actie op links waarna zijn strakke voorzet ongelukkig in eigen doel gelopen werd: 5-1. Witte nam het slotakkoord voor zijn rekening door bij een hoekschop een geloste bal alsnog binnen te pegelen en zo de eindstand op 6-1 te brengen. Het spel was misschien nog niet top, maar winst is ook niet onbelangrijk. En eens ons veld wat opgefrist zal zijn, moet dat goede spel haast automatisch volgen. Allez, we zullen zien... ;-)


Na afloop moest Gert de oogjes toch even dicht doen ;-)

15/04/2012 4 2

Uisclubke wint op veld zwarte beest!

In de thuismatchen loopt het doorgaans erg vlot tegen de Keistampers, maar in Neerglabbeek wou het de jongste jaren al eens fout lopen. Niet zo afgelopen zondag, Uisclubke won verdiend met 2-4.

De spelersmalaise bij Uisclubke lijkt definitief van de baan. 4 wissels beschikbaar tegen de Keistampers, dat zelf wel in spelersnood zat. Keu offerde zich op en speelde een hele match met de tegenstander mee. Achteraf liet hij verstaan dat hij veel te weinig ballen had gekregen en zodoende te weinig het verschil had kunnen maken. Waar hebben we dat nog gehoord? ;-) 3 wissels dus voor de bezoekers, maar toen Jan tijdens de tweede helft met een blessure naar de kant moest, bleek niemand nog in tenue en moest Uisclubke de wedstrijd alsnog uitspelen met z'n tienen. Neet good geriegeld!

Uisclubke begon wel goed aan de wedstrijd. Kleine Keu mocht nog eens op de rechterflank draven en dat beviel hem duidelijk beter dan de overzijde. Regelmatig werd hij in het straatje gestuurd en onze kleine bedankte met twee loepzuivere assists. Eerst behield hij het overzicht en legde hij terug op Kevin die met een gemeten schuiver de 0-1 in de verste hoek trapte. Vervolgens leverde hij de perfecte voorzet af op het hoofd van Witte die op die manier de 0-2 onhoudbaar voorbij de doelman knikkerde. Uisclubke was heer en meester en maakte het de thuisploeg geregeld knap lastig. Fred kreeg een corner terug gespeeld en probeerde het met een listige lob die van de lijn gered werd, in de daaropvolgende kans trapte kleine Keu van dichtbij over en naast. Keistampers kon daar niet heel veel tegenover plaatsen, al was het soms oppassen geblazen voor een dribbel van achteruit. Tot drie keer toe liep de back van de Keistampers van op de eigen helft tot in het zestienmetergebied van Dennis. Pas in laatste instantie konden Rob en co redding brengen.

Bij een snelle tegenprik van de thuisploeg was het even later toch raak. Balverlies op het middenveld en enkele luttele seconden later mocht Dennis het leer uit zijn netten vissen: 1-2, de aansluitingstreffer. Gescoord werd er niet meer tijdens de eerste helft en meteen na de rust ging Uisclubke opnieuw van start zoals in de eerste helft. Kevin zette Fred alleen voor de doelman, maar die verkwanselde de prima kans. Toen Kevin even later een snelle uitgooi goed controleerde en meteen doorstak tot bij Witte, was de 1-3 wel een feit. En opnieuw dreigde hetzelfde scenario, de voorsprong van twee doelpunten deed Uisclubke slordig voetballen en de Keistampers kwamen terug in de wedstrijd. Een hoekschop geraakte niet weg voor Dennis' doel en van dichtbij werd het 2-3.

Ondertussen viel Jan weg en werd het dus nog een linke situatie voor de bezoekers. Bart, Gert en Kevin zagen zich genoodzaakt het gaspedaal nog wat extra in te duwen. De Keistampers gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar moesten zich uiteindelijk toch gewonnen geven toen Rob een vrije trap fraai langs muur en paal krulde: 2-4. De wedstrijd was nu definitief gespeeld, de thuisploeg kwam niet meer terug. Zo won Uisclubke voor het eerste sinds lang nog eens op het veld van de Keistampers, toch een beetje het zwarte beest van de verplaatsingswedstrijden.
Na de wedstrijd ontbond zich nog een felle strijd om de derde helft, maar ook daarin moesten de Keistampers uiteindelijk hun meerdere erkennen in René's mannen; sommigen maakten er zelfs nog een héél bijzondere namiddag/avond van. Vermoedelijk was Witte de laatste die 's nachts om 1u ook deze zondagmatch weer tot het verleden klasseerde. Sjiek is mich dat!


Zondagnamiddag in de keuken bij Kevin! (Dennis ligt er ook nog ergens tussen)

 

29/01/2012 6 2

Uisclubke staat recht in tweede helft!

Na de eerste periode keek Uisclubke tegen een 0-2 achterstand aan, maar in de tweede helft stelde het alsnog orde op zaken. Keistampers verloor uiteindelijk nog met 6-2.

Na een uitgebreide fotosessie nam Dennis opnieuw plaats in doel en leidde Rob de defensie met Ronny en Zon als backs. Kevin en Fred speelden centraal in steun van Thomas met de gebroeders Keu op de flanken. Vooraan waren Witte en Johan het spitsenduo.
Het eerste wedstrijdgedeelte verliep vrij evenwichtig, Uisclubke had iets meer veldoverwicht, maar ook Keistampers kwam er regelmatig snedig uit. Op een hoekschop schoot de bal voorbij alles en iedereen en aan de tweede paal werd de bal zo met het nodige geluk binnen gelopen, Dennis was kansloos: 0-1.

Uisclubke nam het spel nu iets nadrukkelijker in handen, maar was bijzonder slordig in de bediening van de spitsen. Al te vaak werd er veel te lang met de bal gelopen waardoor de vaart en de ruimte verloren gingen. Thomas en Witte probeerden het toch een paar keer op eigen kracht, maar scoren lukte vooralsnog niet. Dat deed Keistampers dan weer wel. De spits van de bezoekers mocht centraal voor doel de bal aannemen, een dribbel opzetten en vervolgens hoog in doel knallen. Verdedigend geen beste beurt van de thuisploeg: 0-2, meteen ook de ruststand. Tijdens de koffie was iedereen het eens dat deze wedstrijd nog niet verloren was, zolang we de bal maar zijn werk lieten doen.

De tweede helft verliep haast identiek als de eerste, Uisclubke had het betere van het spel, maar Keistampers lag voortdurend op de loer. Alleen sloeg de doelpuntenmachine plots toch aan bij de thuisploeg. In een mum van tijd kantelde de wedstrijd in het voordeel van Uisclubke. Thomas maakte zich op links goed vrij en leverde een prima voorzet af. Fred knikte terug tot op het penaltypunt waar Kevin in één tijd de doelman te grazen nam met een soort lob-kopbal, fraai doelpunt: 1-2.
Meteen daarna lag opnieuw Thomas aan de basis van de gelijkmaker, hij sneed goed naar binnen en ging vol zijn kans, maar zag zijn schot via een verdediger in de voeten van Witte belanden die uiteraard niet twijfelde en beheerst binnen schoof: 2-2.
En nog was het niet gedaan, de nieuwe aftrap was amper een minuut oud toen Kevin op links een voorzet rechtstreeks in doel zag waaien. Op vijf minuten tijd kroop Uisclubke zo van een 0-2 achterstand naar een 3-2 voorsprong!

Keistampers was uiteraard aangedaan, maar probeerde toch tegen te prikken. Tot tweemaal toe kreeg het een vrije trap op de rand van de zestien, maar zonder verder resultaat. Het was de thuisploeg die liet zien dat ze het scoren nog niet verleerd was. Witte nam in zijn typische stijl een tweede doelpunt voor zijn rekening en bezorgde Uisclubke zo de nodige ademruimte: 4-2.
In de slotfase dikte de thuisploeg zelfs nog aan tot 6-2. Kevin etaleerde zijn torinstinct met twee extra treffers. Eerst kopte hij een uitgespeelde aanval van dichtbij in het lege doel (5-2) en vervolgens trapte hij zijn vierde van de ochtend kurkdroog tegen de touwen van op de rand van de grote backlijn: 6-2.

Uisclubke pikt de draad dus weer op met een zege en hoopt nu definitief gelanceerd te zijn. Volgende week wacht O² (gps: Wetzandstraat, 3600 Genk).

11/12/2011 2 4

Blijkbaar mogen de twee huisreporters van Uisclubke niet meer samen op vakantie gaan. Door jeugdelijke uitspattingen tijdens de derde helft is het verslag van afgelopen zondag immers verloren gegaan, of moet ik zeggen, verzopen. Naar het schijnt was het niet al te best, Stijn redde de eer met twee treffers. Keistampers won met 4-2. Afspraak komende zondag bij VNFC voor de laatste match van het jaar! Beste speler van de week: Ronny en Dennis Zwart schaap van de week: Zon

17/04/2011 11 0

Uisclubke laat geen spaander heel van Keistampers!

Aangezien de Keistampers maar 9 spelers konden opstellen, was het broodje van Uisclubke al bij voorbaat gebakken. De logica werd gerespecteerd, 11-0 was de eindstand.

Even zag het er naar uit dat ook de thuisploeg te weinig volk bijeen zou krijgen nadat heel wat spelers in laatste instantie verstek hadden gegeven. Maar Nol keerde terug huiswaarts om zijn valies op te pikken en ook oudgediende Eric ruilde zijn sandalen nog eens voor voetbalschoenen waardoor er alsnog 11 spelers aan de aftrap verschenen. De Keistampers slaagden daar dus niet in, met 9 begonnen zij aan de strijd.

Uisclubke begon slap aan de wedstrijd. Ruim een kwartier verstreek zonder doelpunt, de thuisploeg leek te beseffen dat ze meer dan voldoende tijd had en hield er bijgevolg geen hoog tempo op na. Fred kopte een hoekschop zelfs ei zo na in eigen doel, maar Rob ranselde het leer alsnog uit de winkelhaak. Plots kwamen de kansen dan toch. Fred besloot eerst op de doelman en zette even later kleine Keu alleen voor een lege doelmond. Die besloot echter onbegrijpelijk over. Uitstel, maar geen afstel. Thomas met een goeie ren en dito pass op de aanstormende Stijn die de 1-0 maar voor het binnen tikken had.

De ban was nu gebroken, het regende doelpunten. Nog voor de rust maakte Thomas eerst 2-0 en lepelde Fred de 3-0 listig over de doelman. Na opnieuw een prima actie van Thomas stond de 4-0 ruststand op het bord. Na de pauze ging Uisclubke verder op het elan. Kevin zorgde met zijn tiende van het jaar voor 5-0. Fred zorgde daarna voor 6-0 en zette vervolgens Thomas alleen voor doel die kalm bleef en de 7-0 mocht scoren.

De Keistampers kwamen er werkelijk niet meer aan te pas, zelfs niet nadat Ronny de strijd moest staken en Uisclubke ook maar met z’n tienen meer was. In zo’n match kan natuurlijk iedereen al eens zijn kans gaan en dat inspireerde Jan voor ren naar voren. Van buiten de grote backlijn gaf hij de doelman het nakijken met een gemeten schot via de paal: 8-0. Ook Eric zette zijn comeback in de verf met een doelpunt. Hij knikte een hoekschop onhoudbaar in de bovenhoek: 9-0.

Tussendoor werden zelfs nog enkele kansen gemist, maar goed, wie maalt erom? Na een prima actie van kleine Keu zorgde Fred voor 10-0 en even later stond kleine Keu zelf aan het kanon met een lage schuiver in de korte hoek: 11-0. Qua revanche op ons zwarte beest kan dit uiteraard tellen, maar het gebrek aan spelers maakte het natuurlijk wel heel gemakkelijk. Hopelijk kunnen we de volgende keer weer met gelijke wapens strijden.

Uisclubke is voorlopig wel aan een topjaar bezig met een doelpuntensaldo dat gezien mag worden. Volgende week wordt er niet gevoetbald vanwege de paashaas, nu maar hopen dat een weekje rust Uisclubke niet uit zijn ritme haalt…

Beste speler van de week: Eric
Zwart schaap van de week: Nol en grote Keu

26/09/2010 2 3

Keistampers zet Uisclubke een ferme neus!

Achteraf werd er nog eens mee gelachen: Keistampers uit, altijd lastig. En ja hoor, dat was ook ditmaal niet anders, het werd 3-2 voor de thuisploeg.

Om de een of andere reden wil het Uisclubke maar niet lukken daar in Neerglabbeek. De mannen van René kwamen zelden of nooit echt in hun spel. Nochtans hadden ze aan balbezit geen gebrek. Integendeel, de bal was drie vierde van de tijd in handen van de bezoekers. Maar echte grote kansen bleven uit. Enkel kleine Keu zorgde met een aantal goeie rushes voor de nodige dreiging. Na opnieuw een knappe ren had Fred kunnen scoren, maar zijn schot vloog over.

Toch kwamen de bezoekers op voorsprong. Witte drong aan en dwong de thuisdefensie in de fout waarop Fred prompt voorzette tot bij Kevin die in één tijd voorbij de doelman devieerde: 0-1. Uisclubke had ook daarna de match in handen, maar slikte vlak voor rust een ongelukkige gelijkmaker toen Timmy een bal niet goed onder controle kreeg en de tegenaanval koel afgewerkt werd: 1-1.

Na de rust kwam grote Keu opnieuw in de ploeg na 3,5 wedstrijd afwezigheid, dat moet een persoonlijk record zijn. Keistampers kwam wel op voorsprong toen Zon een zeldzame keer werd afgetroefd op een corner. Dennis was kansloos op de kopbal van dichtbij: 2-1. Uisclubke bracht de stand echter snel weer in evenwicht toen grote Keu een lange bal richting penaltypunt joeg. Daar liepen verdediger en doelman mekaar voor de voeten en was Thomas de lachende derde: 2-2.

De bezoekers gingen opnieuw op zoek naar de voorsprong. Steven knutselde van achteruit menige aanval in elkaar, maar vooraan stokte het. Tot overmaat van ramp kreeg Uisclubke het deksel helemaal op de neus toen het een Keistamper al te makkelijk liet uithalen op de rand van de zestien. Ook Dennis was niet 100% bij de les en zag de bal binnen vliegen: 3-2.

Een situatie die niet meer rechtgezet kon worden, want 3-2 bleek uiteindelijk ook de eindstand. Twee moeilijke weken dus voor Uisclubke dat nood heeft aan een nieuwe overwinning om zeker niet in een negatieve spiraal terecht te komen. Wie weet lukt dat komend weekend wel weer. In de derde helft was een opmerkelijke rol weggelegd voor Staelens, die zowel man als schaap werd.

Beste speler van de week: Staelens
Zwart schaap van de week: Staelens

07/03/2010 3 0

LG boekt zege tegen Keistampers!

In een vrij evenwichtige wedstrijd nam de thuisploeg tijdens de tweede helft definitief afstand van de Keistampers, 3-0 was de eindstand.

De wedstrijd verliep aanvankelijk gelijkopgaand. Door het ardennenoffensief van Dennis verdedigde Rob opnieuw het thuisdoel en die kreeg amper werk. De verdediging hield de deur op slot, maar durfde in eerste instantie niet vrij uit te voetballen. Toen gaandeweg het vertrouwen groeide, verliep dit al een pak beter en langzaam, maar zeker trok LG het laken naar zich toe.

De thuisploeg kwam ook op voorsprong toen Timmy een afvallende bal strak tegen de netten schoot: 1-0. Uitgespeelde kansen waren er tot dan toe eigenlijk nog niet geweest. Zelfde spelbeeld na dat doelpunt: beide ploegen hielden mekaar in evenwicht, maar vonden nooit de directe opening. Zo bleef het 1-0 tot aan de rust.

Na de pauze kwam Fred vooraan de rangen versterken en die zorgde voor meer balvastheid waardoor Timmy en Steven hun geliefkoosde spel konden spelen. Om beurten infiltreerden beide heren door de as met Fred als kaatser, de Keu?s als afspeelmogelijkheid op de flanken en met Ivo die nu voortdurend op de loer lag. Het eerste kwartier raakten de Keistampers geen bal, maar ondanks het goede samenspel van LG, werd er niet gescoord.

Aan kansen anders geen gebrek; Timmy trapte tot tweemaal toe nipt over, Keu trapte op de lat, Fred kon net niet scoren aan de tweede paal en ook Ivo slaagde er niet in dat bevrijdende tweede doelpunt te scoren. In zo?n geval blijft het natuurlijk oppassen voor de tegenprik, en gaandeweg de tweede helft herstelden de bezoekers enigszins het evenwicht. Rob moest al eens tussenbeide komen, maar echt gevaarlijk werd het gelukkig nooit.

Toen Steven plots Ivo vrije baan richting doel bezorgde, liet die de wenkende kans niet liggen en was de verdiende 2-0 een feit. Keistampers had plots niets meer te verliezen en ging nog voluit zijn kans, maar tot een aansluitingstreffer kwam het niet meer. Toen Eric even later Keu bediende en die een voorzet rechtstreeks in doel deponeerde, was het helemaal over voor de bezoekers: fraaie goal, 3-0 en over and out!

Na de wedstrijd werd de schreeuw om nieuwe douches opnieuw wat groter, er moet dringend iets gebeuren. Misschien eens tien wedstrijden op rij winnen en onze ton afstaan in ruil voor nieuwe douches. Maar of dat voorstel langs ons bestuur geraakt, valt ten zeerste te betwijfelen ;-)

Beste speler van de week: Fred
Zwart schaap van de week: Flipper

08/11/2009 2 1

LG wint van twaalf man!

Zo leek het toch althans. Na een onterechte strafschop tegen en een loepzuiver doelpunt dat eveneens onterecht werd afgekeurd was het bibberen tot het einde voor de bezoekers, 1-2 werd het.

Daar Buim en Bob opnieuw looptraining hadden, kon LG niet rekenen op zijn vertrouwde voorlinie. Thomas was eveneens niet van de partij, die zat nog met zijn hoofd in de jaren 80, en meerbepaald bij liters cava en roze travestieten. Zo begon Steven naast Ivo in de spits. Daarachter verdeelde Gert het spel, met in zijn rug het betere stofzuigerwerk van Bart en Eric. Keu en Nol bevolkten de flanken, Ronny, Rob en Staelens waren verantwoordelijk voor de verdedigende taken.

De eerste helft verliep in eerste instantie vrij evenwichtig. Beide ploegen zochten de juiste opening en gaven daarbij weinig weg. Doelman Dennis werd nauwelijks op de proef gesteld. Gaandeweg nam LG de bovenhand wat nu en dan resulteerde in prima combinaties via Gert en Steven. Bij zo?n fase kreeg Ivo plots een vrije schietkans en die aarzelde niet. De thuisdoelman kon het schot onvoldoende afweren waardoor de 0-1 een feit was.

Ivo had even later opnieuw kunnen scoren, maar slaagde daar niet in. Zelfde verhaal voor Gert, die na een mooie slalom alleen voor de doelman verscheen. Die gooide echter zijn hele lijf in de strijd en voorkwam alsnog de 0-2. De thuisploeg kon daar maar weinig tegenover stellen en kreeg dan maar hulp van de man in het zwart. Na een perfecte tackle op de bal van Ronny wees de scheids onbegrijpelijk naar de stip. Commotie alom natuurlijk, niet in het minst van de aanwezige supporters. Ondanks het feit dat de Keistampers goed wisten dat het totaal geen strafschop was, namen ze hem toch. Niet echt sportief, maar de 1-1 verscheen op het bord.

Dat was meteen ook de ruststand. In de tweede helft maakte Fred zowaar zijn comeback na een lange revalidatie. Dat hij echter nog een lange weg te gaan heeft, werd ook wel duidelijk. LG was hoe dan ook niet van plan het bij een gelijkspel te laten en trok verwoed naar voren. De Keistampers kwamen er nauwelijks nog aan te pas. Een dwarrelschot zoefde tegen de paal en Ivo kon niet meer missen, maar deed dat toch... weg kans!

LG gooide het tempo nog eens de lucht in en stak een loepzuivere aanval in mekaar via Rob, Bart, Fred en Keu die met een perfecte voorzet Ivo liet scoren. Maar wat bleek, de nieuwe scheids had buitenspel gezien en was vergeten even over de schouder te kijken waar een verdediger van de thuisploeg buitenspel helemaal tenietdeed. Het mooie combinatiedoelpunt van de bezoekers werd dus afgekeurd.

Nol dribbelde zich even later naar een schietkans, maar besloot nipt voorlangs. Omdat enkele kleinere mogelijkheden ook niet benut werden, zat LG plots in vieze papieren. Het doelpunt van de verlossing bleef uit en het was uiteraard altijd oppassen voor een eventuele tegenstoot. Tot Ivo diep in de tweede helft dan toch het gaatje vond. Hij kreeg de bal links in de backlijn en versloeg de aanstormende doelman met een puntertje: 1-2!

LG gaf de zuurverdiende voorsprong niet meer uit handen en kon zo voor het eerst in jaren winnen op het veld van de Keistampers. Dat die zege verdiend was, daar was achteraf iedereen het wel over eens. Volgende week nog eens een thuismatch, als dat geen deugd zal doen... Bakke vleis, misjien uich m? eine mit fritten bie doen, en tulpkes van Vicky, tot zonnig!

Beste speler van de week: Ronny
Zwart schaap van de week: Staelens

10/05/2009 6 0

LG is on fire!

Raakte LG de laatste week op stoom, dan hebben ze hun topsnelheid inmiddels bereikt. Met 2 goals voor en 4 na de pauze werden de gevreesde Keistampers op een heuse afstraffing getrakteerd. Er was werkelijk niets dat ze tegen de overmacht val LG konden inbrengen. 6-0 was dan ook het logische eindresultaat.

Na de klinkende overwinning van vorige week vroeg de voorzitter om bevestiging. Maar uiteraard is dat tegen een sterke ploeg zoals de Keistampers nooit evident. Bovendien kan niet iedereen zomaar met die extra druk om. Dennis ?Talk Dirty To Me? Palmers kon het tijdens de opwarming even allemaal niet meer aan en kotste zijn zenuwen (of waren het de mottige Primus-pintjes van de 18-jarige fuif?) uit zijn lijf. Gelukkig voelde hij zich daarna beter en stelde hij de LG-supporters gerust met de gevleugelde woorden: ?I will continue to rock your world!?

De honger naar bevestiging was er en van onderschatting van de tegenstander was er nooit spraken. Daardoor starten de mannen van Ren?, net zoals vorige week, weer met het mes tussen de tanden en grepen ze hun tegenstander direct bij de keel. Iedereen speelde kort op zijn man, joeg door als het nodig was en vocht verbeten zijn duels uit. Het opgejaagd wild van de Keistampers kwam hierdoor nooit aan voetballen toe en door hun vele balverlies sloop er steeds meer onzekerheid in hun rangen. Een perfect illustratie hiervan was het eerste doelpunt. Toen een verdediger van de Keistampers op de rand van hun strafschopgebied te lang twijfelde waar hij met zijn bal naartoe moest, was Grote Keu er als de kippen bij om hem de bal te ontfutselen en de 0-1 netjes naast de keeper te schuiven.

Door de vroege openingstreffer kreeg LG nog meer vertrouwen in eigen kunnen en begonnen ze, net zoals vorige week, zeer mooie combinaties op de mat te leggen. Het 2de doelpunt was er dan ook ??n uit het boekje. Een lange bal van Zon op Buim werd door onze targetman in ??n tijd breed gelegd op Grote Keu die met een heerlijk doorsteekpasje opkomende middenvelder Bart bediende. De keeper probeerde nog als eerst op de bal te zijn, maar Bart liet zien dat hij nog steeds behoorlijk snel is. Met een ultiem sprintje kon hij zijn tip nog net tegen de bal zetten en de aanstormende keeper het nakijken geven. De bevrijdende 2-0 stond toen al op het bord.

LG controleerde de rest van de eerste helft en de Keistampers beten keer op keer hun tanden stuk op de stugge verdediging van LG. Vooral het optreden van Jan ?Rambo? Housen was opmerkelijk. Hij ?plakte? als het ware tegen de boomlange superspits van de Keistampers en gunde hem geen grasspriet ruimte. De lange wapper kwam keer op keer te kort tegen onze kleine gestuikte! Deze verdienste leverde Jan na afloop volkomen terecht de titel ?Man van de Match? op.

Bij de rust werd Grote Keu gewisseld door Pieter, waardoor Thomas op de rechtse flank post mocht vatten. Ook Eric hield het voor bekeken. Hij werd vervangen door Steven die na een lange gedwongen afwezigheid nog eens zijn opwachting kon maken.

De 2de helft bracht identiek hetzelfde spelbeeld als de eerste. LG was heer en meester en speelde op een zeer volwassen manier. Er werden geen onnodige risico?s in de verdediging genomen en iedereen bleef netjes in positie lopen. Mochten Steven of Zon al eens inschuiven dan werd hun positie steeds plichtsbewust door een middenvelder ingenomen. De Keistampers konden niet meer doen dan met leden ogen toe te zien hoe LG stelselmatig hun voorsprong verder uitdiepte.

De 3-0 kwam er nadat Buim op een hoge voorzet zowel de bal als zijn verdediger in doel kopte. Vervolgens schotelde hij Timmy bij een snelle counter de 4-0 op een presenteerblaadje aan. Even later belande een voorzet vanop links via Zon in de voeten van Thomas die beheerst de 5-0 tegen de netten knalde. Uiteindelijk mocht Pieter de kers op de taart zetten toen Timmy hem met een magistraal doorsteekpasje alleen op doel afstuurde. 6-0 en de supporters zagen dat het goed was.

Door deze glansrijke overwinning is LG inmiddels al 7 weken op rij ongeslagen. Het zijn verdomd mooie tijden voor voorzitter Ren? die na afloop maar wat graag de klak van Schaap van de week op zijn hoofd plaatste. Er was immers geen enkele speler die voor deze ?titel? in aanmerking kwam.

Volgende week wacht Rolands club dat LG in hun laatste 2 ontmoetingen nog met 5-0 en 1-4 voor de broek gaf. Benieuwd of LG deze keer de rollen kan omdraaien?

Beste speler van de week: Jan
Zwart schaap van de week: Ren

23/11/2008 1 3

Voorzitter spreekt klare taal na nieuw verlies LG!

LG ging op het veld van de Keistampers met 3-1 onderuit en vooral de manier waarop maakte achteraf de tongen los. Zo sprak de voorzitter duidelijke taal in de richting van zijn spelers...

Als voorzitter is het moeilijk een derby Keistampers-LG te bekijken en als resultaat 3-1 mijn ploeg te zien verliezen. Zeker zoals ik van hart en ziel van Mieve ben en in Roy woon. Dit komt extra hard aan!! Het eerste kwartier hadden wij duidelijk de bovenhand, daarna was het al even duidelijk over. Na de 0-1 dacht ik, we gaan op ons gemakske deze match winnen.Maar...daarna was het over en uit. Ik wil zeker niemand een steen werpen, maar verwacht aanstaande zondag een positief resultaat! Ik ben zoals Jos Vaessen en wil zondag terug een antwoord van mijn vrienden op het veld! Geen woorden maar daden!!

Straffe woorden dus van voorzitter Ren? die zijn groep zeker niet onterecht met de vinger wijst. Het eerste kwartier speelde LG de tegenstander immers van het kastje naar de muur, wat resulteerde in een doelpunt van Fred na prachtig combinatievoetbal over diverse stationnetjes. Onbegrijpelijk dat LG daarna nooit meer aan voetballen dacht en wat met de tegenstander mee aan begon te modderen. Het was 1-1 aan de rust, maar vlak na de pauze kopte Peter ongelukkig in eigen doel. Na de domme 3-1 was het helemaal gedaan voor de bezoekers die compleet verzopen in de sneeuw. Een rechtzetting lijkt dus meer dan ooit op zijn plaats!

Beste speler van de week: Thomas
Zwart schaap van de week: Peter

Belangrijk bericht!

En er viel nog nieuws te rapen bij Geerkens, want via een anonieme bron kwam deze redactie vorige week in het bezit van schokkende beelden. Tegen alle regels in werd ??n van LG's spelers betrapt tijdens een nachtelijke uitstap de avond voor de wedstrijd. Daarbij schuwde hij drank noch vrouwen, dat laatste zelfs in verre mate. Naar verluidt wordt het voorval momenteel nog binnenskamers besproken en tot nu toe was er niemand bereid tot enige commentaar. Op een weerwoord van de betrokken partijen is het dus nog even wachten, maar de bewuste foto kan u wel hier al bekijken!

29/10/2006 0 3 Geen verslag beschikbaar
19/03/2006 1 1 Geen verslag beschikbaar
03/04/2005 5 1 Geen verslag beschikbaar