Historiek tegenstanders

Datumoplopend sorteren # goals voor # goals tegen Verslag Afgelast?
17/02/2019 1 2 Geen verslag beschikbaar
18/11/2018 0 0 Geen verslag beschikbaar AFGELAST!
18/02/2018 2 5 Geen verslag beschikbaar
05/11/2017 1 0

 

5-11-2017 Uit tegen VNFC

 

Het weer was ideaal, het veld beter dan vorige week. Onze ploeg liet zien wat we in huis hadden... 0-1 als eindresultaat.

 

Wedstrijd liep gelijk opgaand, zoals gebruikerlijk een sterke tegenstander, helaas voor hun waren wij nog beter.

Een sterke achterlijn met Thomas G als regiseur, die Sander, Zon en Stealens perfect weet te dirigeren.

Ons middenveld onder leiding van Danny en Maarten, gingen geen enkel duel uit de weg.

Zelfs het wederoptreden van onze eigen Stef Ronaldo was een feit......

Het sterke blok zorgde ervoor dat we zeker en vast de betere waren, met enkele kansjes tot gevolg.

Helaas was het bij de laatste pas, meestal net niet, waardoor de thuis keeper een relatief rustige eerste helft had.

VNFC trapte nog tegen de paal, daar kwamen we goed weg....

 

 

Na de koffie een iet wat ander beeld, VNFC die niet meer was zoals in de gloorietijd, kwam toch sterker uit de kleedkamer.

Meer kracht in de duels, iets juister in de passing, en met een hele grote mond en brutaliteit.

Het eerste kwartier kamen wij niet aan doel, terwijl VNFC kleine kansjes onbenut lieten...

De scheidsrechter die toch wat dubieuze fouten tegen ons floot, buitenspel situaties verkeerd inschat.

Het spelbeeld werd grimmiger, hierdoor kwamen wij wel weer wat in de match.

Toen Jente de diepte in gestuurd werd op de linkse flank en een voorzet tegen de hand van hun laatse man zag gaan, twijfelde de ref wonderbaarlijk niet.

Penalty!!!!

 

Niels had voor de wedstrijd al gezegd * geen penalty meer in 2017 * hierdoor kwam Sander R. op het toneel.

Die deze mogelijkheid niet onbenut liet. Keeper koos de linkse kant, Sander ging naar rechts 0 - 1.

Totaal terrecht als jij kijkt naar ons voetbal, inzet en vechtlust.

Het spelbeeld dat al grimmig was, veranderde in een ware oorlog 

VNFC schaamde zich niet om onze spelers zonder bal gewooon onderuit te trappen....

Waardoor de scheids de laatste 2 min niet meer heeft doorlaten gaan.

 

Dikke proficiat aan Uisclubke, die na een mindere partij vorige week, Vandaag heeft laten zien wat ze waard zijn.

Volgende week meer van dat UIT tegen Rolands Club ----) Lakerheiweg in Houthalen LAAK. ( Red star laak )

26/03/2017 4 5 Geen verslag beschikbaar
13/11/2016 1 5

Zwaar verdict voor Uisclubke!

Met overdreven cijfers nam VNFC afstand van Uisclubke, dat zelf vergat te scoren. 1-5 was de eindstand.

Altijd een sterke tegenstander, VNFC. Dat was ook deze keer niet anders. Uisclubke startte zeker niet slecht en ging voluit zijn eigen kans, maar tegen VNFC worden kleine foutjes dikwijls genadeloos afgestraft. En zo kwamen de bezoekers ook nu al snel op 0-2, na ongelukkige tegentreffers. Niels kreeg vervolgens meermaals de mogelijkheid om die achterstand weer uit te wissen, maar onze spits had zijn dag niet en liet de kansen stuk voor stuk verloren gaan. Tot hij na een mooie combinatie van Steven en Maarten niet meer kon missen en aan de tweede paal moederziel alleen mocht binnen koppen: 1-2.

Ook na de pauze zocht Uisclubke de gelijkmaker en na een verre diepe bal verscheen Niels opnieuw oog in oog met de doelman, maar opnieuw besloot hij naast. Ook Joran kon het tij niet keren, Uisclubke was gevaarlijk tot aan de zestien, maar daar stokte de machine. Even later besliste VNFC de wedstrijd definitief in hun voordeel door op enkele minuten tijd tweemaal succesvol door de thuisdefensie te slalommen. 1-4 en boeken toe.

Uisclubke probeerde nog wel, maar scoren zat er deze ochtend helaas niet in. VNFC bleek eens te meer een solide ploeg die zich gaandeweg de tweedehelft ook duidelijk fysiek de betere mocht noemen. De thuisploeg won geen duels meer en slikte in de slotfase zelfs nog een vijfde doelpunt.

Hoog tijd voor nog eens een topprestatie, misschien volgende week in de thuisderby tegen de Keistampers? Let's hope so... tot dan!

24/01/2016 1 7

Uisclubke helemaal kopje onder in dramatische tweede helft!

Het zag er lange tijd hoopgevend uit voor de bezoekers, maar in de tweede periode maakte VNFC daar komaf mee. 7-1 was het zware verdict.

VNFC is wellicht de best voetballende ploeg die we 's zondagvoormiddags tegenkomen, maar ditmaal was Uisclubke op de afspraak. Het startte furieus en liet de thuisploeg achter de bal lopen in het openingskwartier. Fred rondde een één-twee met Joran af met een listig balletje buitenkant voet, maar een teruggekeerde verdediger kon nog net voor de lijn wegwerken. Niels en Joran kwam ook elk een voet te kort om prima acties over de flanken af te ronden. Zo bleef het 0-0 en dat zou Uisclubke zuur opbreken, want de eerste echte mogelijkheid van de thuisploeg was wel meteen raak. Stef werd er uitgelopen en Zon verloor z'n tegenstander daarna uit het oog. Die tikte aan de tweede paal simpel binnen: 1-0.

Uisclubke kwam snel weer gelijk toen na een handsbal het leer op de stip ging. Niels faalde niet: 1-1. Maar VNFC kwam nu ook beter in de wedstrijd. Uisclubke schoof achteraan onvoldoende mee waardoor de ruimtes heel erg groot werden. De thuisploeg counterde dat naar hartelust uit en klom even later ook op 2-1. Jonas kwam ook nog enkele keren gevat tussen. Uisclubke moest herbronnen tijdens de pauze.

Ondanks de goede intenties en waarschuwingen tijdens de rust ging het in de tweede helft van kwaad naar erger met de bezoekers. De onzekerheid achteraan trok zich door naar alle linies en Uisclubke kon geen vuist meer maken. Bij 3-1 brak de veer en werd het vervolg nog behoorlijk pijnlijk. Daarover uitweiden heeft geen enkele zin, 7-1 was de eindstand in een wedstrijd met twee gezichten. Volgende week best dat van de eerste helft weer tonen, thuis tegen Victoria Heusden. Tot dan!

15/11/2015 1 1

VNFC pakt puntje mee in slotseconden!

Het zag er lange tijd goed uit voor Uisclubke, maar Niels en Erwin vergaten het af te maken en daaropvolgend maakte VNFC alsnog gelijk: 1-1.

Nog eens weelde voor Uisclubke dat over liefst 4 wissels kon beschikken. Die kan je tegen VNFC natuurlijk goed gebruiken, want de voorbije wedstrijden moest de thuisploeg telkens stevig in het stof bijten tegen de mannen uit Kinrooi. Dat was ditmaal toch iets anders. Uisclubke speelde aardig mee en ondanks veel balbezit voor de bezoekers kreeg de thuisploeg de beste kansen. Niels miste alleen voor doel de beste na een vlotte combinatie met Erwin als aangever. Ook kleine Keu kreeg tot 2x toe de mogelijkheid om de score te openen, maar slaagde daar niet in. VNFC moest het stellen met enkele gevaarlijke schoten uit de tweede lijn naar het einde van de eerste helft toe, maar scoren lukte ook de bezoekers niet. 0-0 bij de rust.

In de tweede helft zorgde Witte voor wat meer steun in de punt van de aanval en samen met Niels werd de bezoekende defensie meermaals onder druk gezet. Na een ideale voorzet van Witte kopte Niels verdiend de 1-0 tegen de netten. Uisclubke kwam daarna een paar keer aan nieuwe kansen na goed voorbereidend werk van kleine Keu, Stef en Erwin op de flanken, maar de afwerking ontbrak telkens. VNFC moest het net als in de eerste helft stellen met wat dreiging rond de zestien, maar geraakte niet aan een uitgespeelde kans. Vlak voor tijd kreeg de thuisploeg dan de ideale mogelijkheid om de verlossende 2-0 te scoren toen Niels langs de rechterkant op doel afmocht. Hij kwam oog in oog met de doelman, besloot uiteindelijk toch om niet zelf te trappen en legde af naar de tweede paal, maar net ietsje te ver waardoor Erwin zich nog moest gooien en de binnentikker tegen de onderkant van de lat joeg. In de omschakeling geraakte VNFC nu wel in de zestien en met een overhoeks schot was de 1-1 een feit. Niels en Erwin trokken zich de haren uit het hoofd, voetbal kan hard zijn!

In de ultieme slotseconden werd Uisclubke nog eens in de diepte gelanceerd, maar uit het niets was daar plots Johan die overhaast op doel schoot en misschien beter aan Witte gelaten had. Vijgen na Pasen uiteraard, 1-1 was de eindstand. Een beetje zuur, maar niet verloren. Volgende week spelen we thuis tegen 't Hert, afspraak om half 10. Tot dan!

09/08/2015 2 5

Sterk VNFC baas over Uisclubke!

De thuisploeg blijft voorlopig een maatje te groot voor René's mannen, ze wonnen verdiend met 5-2.

Uisclubke mocht de 2e jaarhelft op gang trappen tegen VNFC, niet meteen een cadeau want de Kinrooienaren hebben wellicht het sterkste team in onze reeks. Tot overmaat van ramp was het al meteen krasselen voor volk bij de bezoekers, die in afwachting van Johan en Ivo dan maar met z'n tienen aan de wedstrijd begonnen. Jonas stond in doel met Thomas en Sander centraal voor zich en kleine Keu en Staelens op de backs. Timmy en Danny verdeelden het spel centraal op het middenveld met Stef op links en Fred op rechts. Vooraan liep Niels, die na 10 minuten het gezelschap van Ivo kreeg. 

Het wedstrijdbegin verliep evenwichtig al was het alle hens aan dek voor de bezoekers bij de snedige uitbraken van de thuisploeg. Toch slaagde Uisclubke er zelf ook in om bij momenten goed te combineren en druk naar voren te creëren. Het was dan ook spijtig dat enkele individuele fouten ervoor zorgden dat de thuisploeg plots uitliep tot 2-0. Staelens en Keu zagen er niet goed uit bij de goals. Op voorzet van Stef kon Niels vrij snel milderen tot 2-1, maar toen ook Thomas in de fout ging, werd het verschil weer wat groter: 3-1. Nog voor de rust werd het 4-1 toen Jonas een bal aan de eerste paal loste. Akkoord, VNFC was beter en dwong de doelpunten ook wel af door die druk te ontwikkelen, maar het was toch jammer dat de goals zo weggegeven werden. Uisclubke zelf moest het met minder grote kansen doen, Stef en Danny mikten over en Niels liep zich vast op de thuisdefensie, zo was 4-1 de ruststand.

Het eerste kwartier van de 2e helft trok Uisclubke het laken naar zich toe. Het combineerde goed en liet het balletje rondgaan. Dat resulteerde ook al snel in een doelpunt toen Timmy een fraaie krul in de kruising trapte: 4-2. Het geloof in de aansluitingstreffer steeg weer, maar ondanks veldoverwicht bleven grote kansen verder uit voor de bezoekers. Op een hoekschop besliste VNFC dan definitief de wedstrijd met een rake kopbal in de benedenhoek: 5-2. De thuisploeg speelde de wedstrijd nu uit en Uisclubke kon geen vuist meer maken. Er had misschien iets meer in gezeten, maar op zich ook geen schande om van deze ploeg te verliezen. Op naar de volgende, komende donderdag al tegen Wijshagen. Aftrap om 19u dus iedereen graag om 18u30 aan de pleinen in Wijshagen. Zij die kunnen mogen om 17u ook al even de tent voor de BBQ komen helpen opzetten bij René. Tot dan!

29/03/2015 0 7

Pak slaag voor Uisclubke!

We gaan kort zijn. Een heel, héél erg magere vertoning van de bezoekers die vooral in de eerste helft veel te makkelijk uit verband gespeeld werden (5-0 aan de rust). Wat niet wegneemt dat VNFC een goede ploeg is die bij momenten de bal erg snel van voet tot voet laat gaan. Even bezinnen met Pasen nu en daarna er opnieuw vol tegenaan, tot dan!

22/02/2015 3 2

Uisclubke smeert VNFC eerste nederlaag van het jaar aan

Enkele weken geleden ging Uisclukbe nog met zware 0-5 forfaitcijfers onderuit tegen een beter voetballend VNFC. De thuisploeg was niet van plan dat nog eens te laten gebeuren en begon snedig aan de wedstrijd. Iedereen bleef goed in positie, zat kort op zijn man en als het nodig was werd er al eens stevig onderin gegaan. Op die manier kwam VNFC de eerste helft nooit in zijn spel. Het was zelfs Uisclukbe dat al snel wist te scoren op een hoekschop. Steven krulde de bal mooi voor doel en Kevin kwam goed ingelopen om de bal binnen te koppen, 1-0. Niet veel later had het 2 en zelfs 3-0 moeten worden. Eerst miste gelegenheidsspits Danny een vrije kopkans die er kwam op een prima voorzet van Stef. Daarna werd Kevin vrij voor doel gezet, maar hij schoot recht op de keeper.

Intussen raakte VNFC gefrustreerd door het stevige spel van Uisclubke. Na een stevige tackle van Steven gingen de poppen aan het dansen. Hierbij liet vooral Danny zich gelden waarna hij zich verbaal nog verder op stang liet jagen. Na een 2de schermutseling besloot Danny zelf wijselijk het plein te verlaten. Bovendien excuseerde hij zich niet veel later uitvoerig bij de bank van VNFC en stemde hij zichzelf achteraf tot Schaap Van De Match. Een mooi maar vooral volwassen gebaar.
Op dat gebied mogen enkele spelers van VNFC zeker een voorbeeld aan hem nemen. Enkele van hun spelers bleven heel de match door mekkeren en zagen. En vooral hun stevige spits (rugnummer 2) maakte zelf steeds geniepige maar smerige overtredingen maar schreeuwde zelf steeds moord en brand bij het minste duel met Zon. Onze sunshine gaf ‘m dan ook geen duimbreed toe en werd daardoor achteraf terecht tot man van de match uitgeroepen.

In de tweede helft kantelde het spelbeeld. VNFC kwam nu wel tot echte kansen, maar ze vonden steeds een sterk keepende Jonas op hun weg. Uiteindelijk hadden ze nog een verdedigend misverstand nodig om langszij te komen. Thomas en Erwin probeerden allebei dezelfde bal te ontzetten waarbij ze elkaar hinderden en de bal pardoes in de voeten van een VNFC’er terecht kwam. Zijn goed geplaats schot verdween in rechterbenedenhoek, 1-1.

Gelukkig kwam Uisclubke, op een diefje, snel terug langszij. Kleine Keu en Johan zetten hoog druk, ontfutselde VNFC op de rechterflank de bal, waarna Johan met een gemeten pasje Kleine Keu vrijspeelde. Die gaf een gestrekte voorzet waar Kevin net zijn hoofd niet tegen kon zetten, maar die vervolgens wel in de voeten van de vrijstaande Grote Keu viel. Net koud in het veld gekomen, bleef  die toch ijzig kalm en gaf hij de keeper van dichtbij het nakijken, 2-1. Moet het nog gezegd dat Grote Keu deze goal vierde alsof hij net de winning goal op een WK gescoord had?

Niet veel later hingen de bordjes helaas weer gelijk nadat een mislukte voorzet over een kansloze Jonas viel en via de 2de paal binnenrolde, 2-2.

Uisclubke bikkelde voor wat het waard was en probeerde af en toen nog eens onder de aanhoudende druk van VNFC uit te komen. Bij zo een uitbraak werd Erwin een aantal meter voor de grote zestien onderuit gelopen. Dit gaf Rob nog eens de kans om zijn sterkste wapen boven te halen. Zijn mooi geplaatste vrije trap verdween in de verste hoek, 3-2.

Hiermee is Uisclubke de eerste ploeg die VNFC in 2015 weet te verslaan. Bovendien hadden ze tot nog toe maar 3 tegendoelpunten geslikt. Dat saldo werd nu dus in één klap verdubbeld. Een knappe teamprestatie van de mannen van René.
Dit geeft ook vertrouwen voor de moeilijker match van volgende week: thuis tegen Boskop. Benieuwd of er opnieuw een stunt inzit.

16/11/2014 0 5

Uisclubke breekt uiteindelijk nog helemaal tegen VNFC!

De bezoekers waren in alle linies net een tikkeltje sneller, beter, technischer en uiteindelijk ging Uisclubke nog helemaal kopje onder, het werd 0-5.

De ochtend begon al met de nodige commotie toen een lamp in de kleedkamer (onze 'brak') stuk bleek. Fred wou de wel nog brandende lamp aan de deur verwisselen met de kapotte, maar slaagde erin om de volledige stroomtoevoer, inclusief Mood en Vicky's privé, lam te leggen. Mèèèèèèèèh... Na de match brandden er wel 4 nieuwe lampen in de brak, het heeft dus toch nog wat opgeleverd.

De wedstrijd dan. Die ging aanvankelijk goed op en neer, maar VNFC was wel de betere ploeg en zou het spel geleidelijk aan helemaal naar zich toe trekken. Uisclubke combineerde bij momenten niet slecht, maar de afstanden die overbrugd moesten worden werden na verloop van tijd te groot en het middenveld kreeg het niet altijd meer belopen. Vooraan zakte Fred daardoor te diep terug en kon Johan zelden de bal bijhouden waardoor het zeer moeilijk werd voor de thuisploeg. VNFC was overal een tikkeltje sneller op de bal en voetbalde goed. Toch mocht de eerste goal nooit vallen, want een VNFC'er mocht zomaar een man of 5 passeren om daarna Jonas kansloos achter te laten: 0-1. 

Aan de overkant kwamen er amper kansen, enkel Stef stak een paar keer de neus aan het venster, maar zijn acties of voorzetten zouden helaas geen doelpunt opleveren. VNFC sloeg wel nog een keer toe voor de rust en mocht zo gaan rusten met 0-2. 
Uisclubke zag het zeker nog zitten tijdens de pauze, een goaltje maken en het zat terug in de match. Maar de tweede helft begon niet al te best, Thomas ging aan een VNFC'er hangen en Jean floot voor strafschop. Jonas stopte de slecht getrapte elfmeter echter en in de daaropvolgende scrimmage riskeerden Jan en Zon lijf en leden voor hun ploeg. Zo bleef de 0-3 nog even maar uit, maar die zou even later toch volgen. VNFC dicteerde daarna de wet en Uisclubke bleek niet meer bij machte om het tij te doen keren. Naar het einde toe zorgden de bezoekers zelfs nog voor zware cijfers door verder uit te lopen tot 0-5. Kleine Keu en Fred kregen nog een prima kans op een eerredder, maar ook de bezoekende doelman was op de afspraak en redde tot tweemaal toe.

Een mindere prestatie dus van de thuisploeg die volgende week eerherstel mag zoeken en niet alleen voor deze afstraffing. Het is immers tegen NC United en daarvan verloor Uisclubke de vorige keer met 1-2 tegen 9 man! Dat moet dus zeker worden rechtgezet, tot dan!

12/01/2014 2 3

VNFC trekt aan het langste eind tegen Uisclubke!

In een op en neer gaande wedstrijd was het uiteindelijk de thuisploeg die met de volle buit ging lopen, 3-2 luidde het verdict.

Beide ploegen trotseerden de eerste vrieskou van het jaar en kwamen vol goede moed aan de aftrap. VNFC startte het best en zocht daarbij vooral hun kwieke spits die het Uisclubke menig maal behoorlijk moeilijk maakte. Bij een diepe bal stond Uisclubke achteraan niet goed en werd Dennis van dichtbij koud gepakt: 1-0. Toch konden de bezoekers vrij snel reageren. Maarten speelde in op Fred die de bal even bijhield en op het gepaste moment opzij legde voor Kurt die met een lage schuiver de doelman te grazen nam: 1-1.

Uisclubke nam het commando daarna even over, maar geraakte niet aan uitgespeelde kansen. De finale pass geraakte moeilijk tot bij Fred die overigens ook te weinig deed met de ballen die wel goed kwamen. Zo werd scoren moeilijk. Gaandeweg werd VNFC ook weer de evenknie, zo niet de betere ploeg. En zij kregen wel kansen, maar de verdediging van de bezoekers en dame Fortuna hielden Uisclubke recht. Het was dan ook bijzonder spijtig dat het op slag van rust toch nog 2-1 werd toen de scheidsrechter geen buitenspel floot en Dennis van dichtbij gepasseerd werd. Het is altijd hetzelfde bij VNFC, de arbiter staat aan één kant van het veld en schuift dan 3m mee naar links of rechts langs de zijlijn. Dat je dan soms het spel niet kan volgen, moge duidelijk zijn. Dat daar reactie op komt ook trouwens, dat moet hij er maar bij nemen. Maar 2-1 was dus de ruststand.

De thuisploeg kwam ook na de pauze het best uit de startblokken. Bij een snelle aanval reageerde Steven net iets te laat om de snelle thuisspits het scoren te beletten: 3-1. Het sein voor Uisclubke om er toch nog vol voor te gaan. Maarten en Danny dirigeerden Uisclubke naar voren, maar Kurt had zijn dagje niet en ook kleine Keu was een paar keer ongelukkig in zijn acties, zo geraakte de bal maar moeizaam in de zestien. Ook Rob schoof af en toe mee in om voor extra druk te zorgen en zette plots Danny met een gemeten balletje alleen voor de doelman. Na een mislukte hakbal slaagde de man in vorm er toch in de doelman te vloeren: 3-2.

De bezoekers gingen daarna voor de gelijkmaker, maar Fred trapte over en Kurt zag een poging afgeblokt. Het bleef trouwens opletten voor enkele snedige counters van de thuisploeg, maar verdedigend stond Uisclubke best aardig zijn mannetje. Zo bleef het dus 3-2, meteen ook de eerste nederlaag van het jaar voor René's mannen, die volgende week opnieuw vol aan de bak mogen tegen Boskop.

Na afloop van die wedstrijd volgt zoals voorzien ook onze nieuwjaarsreceptie in het zaaltje van de Mood. Spelers (fit en geblesseerd), supporters en aanverwanten zijn van harte welkom, tot dan!

28/04/2013 2 1

Uisclubke op de valreep voorbij VNFC!

In een bewogen wedstrijd moest Uisclubke wachten tot vlak voor het einde vooraleer het afstand kon nemen van de bezoekers, 2-1 was de eindstand!

Na de keeperscommotie van vorige week nam Dennis gewoon terug plaats tussen de palen. De macht van de Bond is ongekend. Toch was Van der Sar precies nog wat onder de indruk, want in de beginfase toonde hij zich erg onzeker op enkele weliswaar lamentabele terugspeelballen van Staelens. Qua gepingel kon dat weer tellen! Toen Dennis zich even later verkeek op een vrije trap van op de middellijn (!) en de bal voorbij hem in doel kaatste, leek een afgang in de maak, maar onze doelman veerde recht, hield zijn ploeg tijdens de tweede helft met enkele knappe tussenkomsten in de wedstrijd en kroonde zich zo zelfs nog tot man van de match! Het kan verkeren, zei Bredero al!

Uisclubke was nochtans niet slecht aan de wedstrijd begonnen, maar verzuimde de halve kansjes af te werken. Witte knalde over en Kevin gleed net te laat in op een aangesneden voorzet van Fred. Na de knullige openingsgoal moest de thuisploeg vol aan de bak. Maarten kwam in de plaats voor de geblesseerde kleine Keu en kreeg meteen een dot van een kans, maar miste. Uitstel, maar geen afstel, want even later lanceerde hij Witte die in gekende stijl de zestien binnen slalomde en beheerst afrondde: 1-1.
Bij een nieuwe infiltratie van Maarten tikte Uisclubke de bezoekers vervolgens op een hoopje, maar Witte kraakte zijn finale schot.

De wedstrijd verliep stevig, want beide ploegen gingen voluit hun kans. Uisclubke kwam goed weg toen René geen penalty floot op een duidelijke fout van grote Keu. De duels werden al eens wat scherper en vlak voor de pauze gebaarde René van krommenaas toen Kevin foutief gestopt dacht te worden. Die was het daar niet mee eens en morde zich een weg naar binnen. Tijdens de pauze was kleine Keu vervolgens getuige van een hartverwarmende verzoening tussen de twee. Kevin nam terug plaats op het middenveld en René stak het fluitje weer in de mond. Voetbal is emotie, zo schoon!

Uisclubke was de betere ploeg na de rust, maar het bleef toch ook oppassen voor tegenprikken van VNFC. Hun sterke, brede spits bezorgde Zon en co regelmatig moeilijke momenten. De thuisploeg was dan wel beter, maar geraakte ook niet echt aan uitgespeelde kansen. Toen Witte dan toch eens ruimte kreeg, schoot hij overhaast over. Aan de overkant kregen de bezoekers nog de beste kans, maar een puike redding van Dennis voorkwam de 1-2. Meteen daarop kreeg Uisclubke dan toch een prima mogelijkheid, maar Fred kon onvoldoende reageren op een grote kopkans van dichtbij na een prima edoch harde voorzet van grote Keu.
De wedstrijd leek op een billijk gelijkspel te eindigen, maar vlak voor het einde was de thuisploeg toch nog aan het feest. Witte werd diep gestuurd en gaf op het gepaste moment voor doel waar Fred niet meer mocht missen: 2-1! De bezoekers appelleerden ten onrechte voor buitenspel, René had het wel degelijk bij het rechte eind.

Zo won Uisclubke opnieuw en behoudt het zijn ongeslagen status in 2013! Volgende week een weekje rust, afspraak op 9 mei voor de bekerfinale van KRC. Wie wil kan tussen 12u en 14u bij de Lange terecht voor een frietje met vlees aan een zeer democratische prijs. En anders gewoon afspraak aan de Mood rond 13u30-13u45. Of vroeger, voor wie echt dorst heeft...

21/10/2012 5 3

Uisclubke boekt knappe zege tegen VNFC!

Na een furieuze start herstelde Uisclubke het evenwicht en nam het de match zelf in handen. Het won zo verdiend met 3-5!

Wellicht zat Mieve Kermis toch nog wat in de benen, want Uisclubke startte eerder matig aan de partij. VNFC zette meteen hoog druk en legde de bezoekers het vuur deftig aan de schenen. Uisclubke slaagde er niet in een bal langer dan twee stationnetjes in de eigen rangen te houden en moest zich gelukkig prijzen dat doelman Dennis wél bij de les was. Maar wat niet kon uitblijven, gebeurde uiteindelijk toch. Balverlies op het middenveld werd nu wel afgestraft en de thuisploeg stond op 1-0.

Bij Uisclubke schreeuwde iedereen mekaar even wakker en dat loonde. VNFC was nog steeds de betere, maar de bezoekers groeiden in de match. Hun eerste echte kans was prompt raak. Witte trok laag voor naar de tweede paal waar Bob zich sneller op de bal toonde en simpel binnen schoot: 1-1. Lang duurde de vreugde echter niet, Steven trok tegen de achterlijn toch nog aan de noodrem en de bal ging terecht op de stip: 2-1.

Het sein voor Uisclubke om nog een tandje bij te steken. Het middenveld vond zijn draai en hierdoor ging de hele ploeg plots veel makkelijker voetballen. Keu en Fred hielden het spel goed breed en Kevin maakte gretig gebruik om in de open ruimte te duiken. Bij een van die momenten lukte hem de gelijkmaker: 2-2. En vooraan loopt onze prijsschutter ook nog natuurlijk. Een eerste kans op de voorsprong liet hij nog liggen, maar toen een duwfout terecht een penalty opleverde, zette Witte zich achter het leer om nog voor de rust de 2-3 op het bord te zetten. Bij VNFC groeide wat onenigheid, Uisclubke had de match helemaal omgekeerd.

Na de pauze was het verschil zelfs heel goed zichtbaar. Uisclubke nam zowel fysiek als technisch de maat van VNFC, maar werkte daarbij wel onvoldoende af. Enkel Kevin slaagde erin om een van de vele kansen te verzilveren na een knappe ren. VNFC kon Dennis niet echt meer bedreigen tot een onwaarschijnlijke vlam schuin rechts voor doel onze doelman geheel kansloos liet. Een fameuze streep was het: 3-4. Meteen daarna hield Dennis zijn team recht door een moeilijke botsende bal alsnog in hoekschop te duwen. Uisclubke stond opnieuw recht en nam de slotakkoorden voor eigen rekening. Witte nam alle twijfel weg met eveneens een fameuze streep vanop quasi de achterlijn. Fraaie goal en 3-5. Johan had vervolgens een prima wedstrijd kunnen bekronen met de 3-6, maar besloot over.

Knappe zege dus van Uisclubke dat zo opnieuw 10 wedstrijden op rij ongeslagen blijft, waarvan 9 overwinningen. Op naar meer...

18/12/2011 4 2

Uisclubke sluit boerenjaar af in stijl!

VNFC bood in het begin van de tweede helft nog wel wat weerwerk, maar uiteindelijk was het toch Uisclubke dat de bij momenten grimmige partij wist te winnen. Het werd 2-4 voor de bezoekers.

Door een resem blessures en andere afwezigen kon Uisclubke maar net 11 spelers aan de aftrap brengen. Eric offerde zich nog eens op en nam plaats voor Rob in het hart van de defensie. Zon en kleine Keu waren de backs, grote Keu en Johan de wingers. Stijn en Fred speelden centraal in steun van het spitsenduo Thomas en Witte.
De bezoekers zaten meteen goed in de wedstrijd. Ze hadden duidelijk veldoverwicht en toonden zich rustig in de opbouw. Bij een eerste echte versnelling was het gelijk prijs. Witte kwam oog in oog met de doelman, maar kreeg het leer er niet voorbij. In de rebound faalde Thomas echter niet, hij trapte zijn veertigste doelpunt van het jaar in het lege doel: 0-1.

VNFC kon niet echt een vuist maken en onderging het spel. Uisclubke wisselde sterke combinaties af met slordigheden, maar behield wel de controle. Johan kwam net te kort om de 0-2 te scoren na een prima doorsteekpass. Die dubbele voorsprong kwam er even later toch. Fred pakte uit met een dribbelnummer en besloot daarna met een strakke voorzet tussen doelman en verdediging. Witte reageerde attent, bleef ijzig kalm en gaf de doelman opnieuw het nakijken: 0-2.
Na een nieuwe vlotte combinatie serveerde Witte de 0-3 aan Thomas, maar een kluit besliste daar anders over en de poging ging hoog over.

De thuisploeg had duidelijk moeite met het overwicht van Uisclubke en raakte meer en meer gefrustreerd. Thomas incasseerde een stevige duw en revancheerde zich dan maar op een andere speler waardoor de poppen een eerste maal aan het dansen gingen. De voorbode voor een geanimeerde tweede helft.
Al het goede van de eerste helft werd bij het begin van die tweede helft helemaal tenietgedaan. Meteen na de aftrap reageerde Uisclubke veel te laks en een splijtende doorsteekpass later mocht VNFC alleen op Dennis af. Die kwam, hield toch in, redde vervolgens nog knap, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven in de rebound: 1-2 (doorkomen Dennis, Schumacher-style!).

Twee minuten later stonden de bordjes zelfs weer in evenwicht. De bezoekers gaven veel te veel ruimte in de zestien waar een VNFC’er rustig mocht kijken en aanleggen. Met een boogbal verdween de bal over Dennis in doel: 2-2. De bezoekers schreeuwden elkaar even terug wakker en kwamen er toch weer bovenop. Het spelniveau ging opnieuw de hoogte in en Uisclubke hield de bal opnieuw goed in de ploeg. Stijn testte tot tweemaal toe de vuisten van de doelman met harde schoten uit de tweede lijn, maar scoren lukte niet. Even later was het wel prijs. Toen Witte zich kon doorzetten en op snelheid de zestien in dook, werd hij vakkundig onderuit gemaaid. De strafschop was terecht, Stijn miste niet: 2-3.

Uisclubke trok nu door. Fred stak een lang been tussen een verre voorzet van Stijn en zag de bal samen met de doelman net langs de verkeerde kant van de paal hobbelen. Een nieuwe pegel uit de tweede lijn leverde hem evenmin een doelpunt op. Uisclubke was wel terug heer en meester en dit tot grote frustratie van VNFC’er Eddy, beter gekend als de beenhakker. De grote mond die in de eerste helft nog luidkeels Thomas beschuldigde van natrappen, besloot nadat de bal al 50m verder was nog even om Stijn pootje te lappen. Een aanleiding was er eigenlijk niet. Het briesen van Stijn zorgde er wel voor dat de beenhakker de rest van de wedstrijd met de daver op het lijf speelde en quasi elke bal wegkeilde of verschrikt opsprong in duels.

Op zo’n momenten kunnen we natuurlijk altijd rekenen op grote Keu. Een laatste aanvalspoging van VNFC werd door Keu in de kiem gesmoord door de doorgebroken flankspeler nog een fraaie schop te verkopen. Die ging door het lint, vloog ziedend richting Keu, maar kon tijdig weggehaald worden door de eigen ploegmaats. Hij verliet wel prompt het veld. Een heerlijke pot cafévoetbal, u hoort het al!

Uisclubke won uiteindelijk met 2-4 doordat Witte in de slotseconden de doelman wist te omspelen en makkelijk kon scoren. Volledig naar de geest van de wedstrijd incasseerde hij daarbij nog een stevige schop van een teruggekeerde verdediger, maar goal was het wel.
René’s mannen sluiten zo een absoluut boerenjaar af. Uisclubke speelde 44 wedstrijden in 2011, waarvan het er 31 won en slechts 8 verloor. 5x speelde het gelijk. Er werd aan de lopende band gescoord, 184 stuks in totaal. Hofleverancier was Thomas, die 40x de weg naar de netten vond. Met 79 tegendoelpunten hebben we overigens een doelpuntensaldo van +105, sjiek is mich dat! Meer cijfertjes volgen op de nieuwjaarsreceptie (7 januari 2012 vanaf 19u30 in de Mood). Prettige feesten allemaal en tot volgend jaar!

Beste speler van de week: Eric
Zwart schaap van de week: Thomas (wegens het niet schrijven van het verslag van vorige week, waarop hij reageerde met de welluidende woorden: 'dan schrijf ik het nooit meer', jawadde...)

22/05/2011 6 5

Doelpuntenkermis achter de Mood!

Uisclubke kwam 4-1 en 5-2 voor, maar VNFC maakte het de thuisploeg nog knap lastig. Toch pakten René’s mannen uiteindelijk de volle buit, het werd 6-5.

De thuisploeg schoot stevig uit de startblokken. Stijn mocht vrij uithalen op de rand van de zestien en via een verdediger botste de bal voorbij de doelman: 1-0 na amper 5min, prima start dus. Uisclubke was ook daarna de betere ploeg en heerste in vrijwel alle linies. Als VNFC dan toch een keer aandrong, moest het opletten voor de counter, want Uisclubke brak razendsnel uit. Op zo’n counter knalde Stijn eerst op de doelman, maar die was kansloos op de rebound van Pieter: 2-0.

Vanuit het niets prikten de bezoekers plots toch tegen (2-1), maar Uisclubke klom snel weer naar een voorsprong van 2 doelpunten. En hoe! Kevin kreeg het leer centraal voor doel op een goeie 20m en ging vol z’n kans. Enig mooi zoefde de bal in de rechterkruising: 3-1. Goal van de maand, u mag gerust zijn!

Tijdens de rust werd opnieuw stevig gewisseld bij de thuisploeg en dat zorgt toch iedere keer weer voor de nodige onzekerheid. Ze kwamen wel nog op 4-1 via Pieter, maar daarna voerde VNFC de druk gestaag op. Een mannetje extra in de punt van de aanval bezorgde de thuisploeg de nodige problemen. Een doelpunt bleef dan ook niet uit, de bezoekers knokten zich terug in de wedstrijd: 4-2.

Het bleef echter voortdurend opletten voor de snelle counters van de thuisploeg. Pieter liet 2 opgelegde kansen liggen, maar kon toch de 5-2 scoren op aangeven van een onzelfzuchtige Thomas. Match gespeeld, denk je dan, maar dat bleek maar schijn. VNFC had echt wel het betere van het spel en bleef druk zetten op de defensie van Uisclubke. De verdedigers slaagden er niet meer in om goed uit te voetballen en plots ging het hard. 5-3 werd 5-4 en de bezoekers hadden nu niets meer te verliezen. Tien minuten voor tijd gebeurde het onvermijdelijke, de 5-5 verdween via de paal in doel. Alles kon opnieuw beginnen!

VNFC zat in een goeie flow en geloofde terug in de overwinning. Toch was het uiteindelijk Uisclubke dat opnieuw weerbaarheid toonde en het laken alsnog naar zich toetrok. Grote Keu kreeg schuin links voor de doel de bal en waar een voorzet aangewezen leek, schoot Keu alle frustraties uit zijn lijf en fusilleerde hij de verbouwereerde doelman in de korte hoek! 6-5, de winning goal en een ontlading bij Keu die enkel overtroffen wordt door Pippo Inzaghi!

Bloed, zweet en tranen dus, maar na een leuke match was er opnieuw winst voor de thuisploeg. Onze tweede reeks van tien ongeslagen wedstrijden dit jaar al, fraaie cijfers dus. Vorige keer werd de reeks afgebroken bij 11, eens kijken hoe ver we nu geraken…

Beste speler van de week: grote Keu
Zwart schaap van de week: Pieter

17/10/2010 2 0

Uisclubke baas tegen VNFC!

Het duurde een tijdje en er gingen een hoop scheidsrechterlijke dwalingen aan vooraf, maar uiteindelijk pakte Uisclubke de volle buit tegen VNFC, het werd 0-2.

Het was de week na Mieve Kermis, maar Uisclubke oogde bijzonder fit. De eerste helft ging goed over en weer met twee ploegen die probeerden te combineren. De bezoekers slaagden daar het best in, toch zeker wat de kansen betreft. Thomas gaf tweemaal goed voor aan de eerste paal, maar Witte kon telkens net niet besluiten. Ook grote Keu kreeg een dot van een kans, maar zag zijn schot voorlangs verdwijnen.

Aan de overkant kende Dennis een vrij rustige ochtend. De thuisploeg combineerde bij momenten erg goed, maar werd telkenmale goed afgestopt door Jan en Ivo onder het waakzaam oog van Rob. Ook Kevin was vaak breker van dienst en toonde zich een echte box-to-box speler door samen met Timmy en Steven ook opbouwend van veel nut te zijn. Op de flanken zorgden kleine en grote Keu voor de nodige diepgang.

Toch scoorden de bezoekers niet in de eerste helft. Thomas probeerde het een paar keer van op de rand van de zestien en Witte werd onterecht afgevlagd voor buitenspel toen hij alleen op de doelman af mocht. Vlak voor rust verliet Jan geblesseerd het veld, Fred kwam in zijn plaats.

Zelfde spelbeeld na de rust, al kreeg Uisclubke nu echt wel de bovenhand. De wedstrijd kreeg echter een vervelend smaakje toen de scheidsrechter een aantal foutieve beslissingen nam. De reden hiervan was simpel, hij liep maar aan 1 kant van het veld en echt wel tegen de lijn (en dus niet in het midden zoals dat hoort). Resultaat: hij zag natuurlijk voor geen meter wat er zich aan de andere kant voordeed. Bal uit, bal in? Fout voor, fout tegen? Hem daarop wijzen resulteerde in een machtsgeil vingertje, van kortzichtigheid gesproken.

Toen Witte even later overduidelijk werd neergehaald in de zestien en de scheids geen penalty floot, zat het er natuurlijk bovenarms op. De scheids floot uiteindelijk af waarop onze voorzitter zich prompt aanbood om verder te fluiten. Dat wou hij precies toch ook weer niet en dus floot hij verder. Uisclubke trok er zich daarna maar niet te veel meer van aan en ging verder op zoek naar de voorsprong.

Die had al snel moeten volgen, maar kans op kans werd de nek omgewrongen. Witte, Thomas en de lat, grote Keu, allemaal misten ze. Toch werd het 0-1. Witte probeerde de doelman te omspelen, maar een botsing bleek onvermijdelijk en verder spelen onmogelijk. Daarop schoof Fred door naar de punt en die kreeg tien seconden later de openingstreffer op een presenteerblaadje aangeboden van grote Keu, na een prima actie langs de lijn.

Het bleef daarna opletten voor een mogelijke tegenprik, maar Dennis zou geen bal meer moeten pakken. Uisclubke kwam er zelf nog enkele keren snedig uit en op een van die fases bediende grote Keu met zijn tweede assist Kevin, die het leer voorbij de doelman schoof. 0-2, boeken toe en op naar volgende week!

Beste speler van de week: Kevin
Zwart schaap van de week: Thomas

11/04/2010 3 6

LG ondermaats tegen sterk VNFC!

De bezoekers speelden sterk, maar kregen sommige doelpunten toch ook wel in een geschenkverpakking van LG, dat niet bepaald op niveau presteerde. 3-6 was de eindstand.

Redelijk wat kleurlingen bij VNFC en die mannen maakten duidelijk ook het mooie weer voor de bezoekers. Een resem aalgladde bewegingen en kwikzilvere acties passeerden de revue. De wedstrijd kwam eerder gezapig op gang, maar LG liet zich al vrij snel ringeloren. Met twee of drie tikken en soms toch wel te gemakkelijk kwamen de bezoekers meermaals alleen voor Dennis. De afwerking mocht er telkens zijn en zo stond de thuisploeg in no time 0-3 in het krijt.

LG zocht naar een antwoord en lag eigenlijk niet zo heel veel onder, want het kreeg ook kansen. Buim kon echter tot tweemaal toe niet besluiten. Toen een klutsbal terug voor doel geraakte kon kleine Keu van dichtbij milderen tot 1-3. Een vrije trap van Rob waaide even later over en een strak schot werd door de doelman uit doel geranseld. De 2-3 hing in de lucht, maar het was uiteindelijk VNFC dat vlak voor rust weer erg makkelijk totbij Dennis geraakte en 1-4 maakte.

Eric zag het halfweg zeker nog zitten, want als het 2-4 en 3-4 zou worden en vervolgens 4-4, dan zat de 5-4 overwinning er zeker nog in ;-) Van een peptalk gesproken! Vlak na de pauze zette hij ei zo na zijn stelling extra kracht bij toen hij een kopbal rakelings over kopte. Ook Buim kreeg nog een prima kans, maar hij plaatste zijn schot in de armen van de doelman.

LG probeerde dus wel, maar scoorde niet. Ondertussen moest het ook continu rekening houden met de snelle acties van de bezoekers en was het opletten geblazen voor hun centrale middenvelder die vanuit stand een perfecte 50m pass kon trappen. De veer brak toen het plots 1-5 werd en niet veel later ook 1-6. Buim verzachtte in de slotfase de pijn met twee doelpunten (3-6), maar toen was het kalf dus al lang verdronken.

Volgende week tegen de Presleyboys zullen Ren??s mannen dus uit een heel ander vaatje mogen tappen of een derde nederlaag op rij dreigt. Mits wat meer gezonde agressiviteit kan deze ploeg hoe dan ook een pak beter. Sturm und drang dus volgende zondag, tot dan!

Beste speler van de week: Timmy
Zwart schaap van de week: Staelens

01/11/2009 2 3

LG krijgt deksel op de neus!Sterk spelen, duidelijk de betere ploeg zijn, maar in de slotfase toch nog de boot in gaan, het overkwam LG vandaag. VNFC stuurde hen met een zure 3-2 nederlaag huiswaarts. LG wist al dat het tegen VNFC moeilijk zou worden. Bovendien moest het 2 van hun vurigste supports missen. Zowel Patrik ?een pintje in de morgen, is een dag zonder zorgen? Brands als Maurice moesten verstek laten gaan. Gelukkig kon LG een sterk team aan de aftrap brengen. De verdedigen werd gevormd door laatste man Rob, voorstopper Steven, rechtsback Nol en linksback Eric. Centraal op het middenveld mochten Timmy en Gert de lijnen uitzetten, Keu en Thomas namen de flanken voor hun rekening. En in de spits stonden zowaar 2 loopwonders: Buim en Bob. En dan had LG ook nog eens de man van vorige week op de bank zitten: Ronny! Die sterke veldbezetting was broodnodig, want ook de mannen van VNFC weten zicht met de bal uit de voeten. Dit zorgde dan ook voor een aangename wedstrijd met bij wijlen mooi voetbal langs 2 zijden. Het was echter LG dat vanaf het begin het laken naar zich toe trok.De eerste prik van LG kwam er via Gert. Die maakte zichzelf met een prima actie vrij op de rechtse flank en leverde een puike voorzet af. De kopbal van Bob was mooi in de hoek geplaatst, maar de keeper van VNFC was attent. De volgende opening werd door Thomas gecre?erd. Op snelheid rolde hij de links flank op, om vervolgens eens scherpe lage voorzet te geven. Die werd door een verdediger van VNFC gedevieerd. Gelukkig voor hem stierf de bal op de paal. LG voelde echter het doelpunt in de lucht hangen en drukte nog feller door. Dit vooral onder impuls van een z??r bedrijvige Gert. De volgende grote kans was dan ook voor hem. Bob bracht hem met een slim pasje in stelling, Gert haalde verwoestend uit, maar de keeper wist de bal nog net over doel te tikken.En vlak voor rust werd een prima corner van Keu door Eric nog nipt naast gekopt. Ook al voetbalde VNFC steeds goed mee, tot echte kansen kwam het in die eerste helft nooit. Dit was vooral de verdienste van de sterke organisatie in de verdediging van LG. VNFC moest zich beperken tot enkele ongevaarlijke wanhoopsschoten uit de tweede lijn. Doordat LG met de kansen morste stond het dus nog 0-0 bij het rustsignaal. LG besloot dan zijn troef uit te spelen. Nol, die nochtans aan een degelijke wedstrijd bezig was, maakte plaats voor Ronny. Met vers bloed in de rangen shoot LG weer furieus uit de startblokken. De eerste grote kans was een shot van Keu op de lat. Thomas kreeg vervolgens een grote kans in de rebound, maar hij bleef niet kalm genoeg. VNFC bood meteen weerwerk. Nadat Eric zich verslikte in een simpele controle kreeg ??n van hun mannen vrij shot. Ook die bal belande op de lat en ook in de herneming werd opnieuw gemist. Eric liet zich niet veel later leeggestreden vervangen en dus moest Nol terug aan de bak. Nu was het weer de beurt aan LG om aan te vallen. Buim gaf Thomas de bal mooi in de loop mee, waarop die de flank nog eens kon doen. Zijn scherpe lage voorzet werd echter door een verdediger over de achterlijn gewerkt. De hoekschop werd goed genomen en Gert wist de afvallende bal hard op doel te pegelen. De keeper moest de bal lossen waardoor ook Thomas een schietkans kreeg. De bal werd echter door een verdediger afgeblokt. Bob kreeg de bal in de voeten en ging ook zijn kans, opnieuw gooide een verdediger zich voor het schot. Zo kwam Thomas weer aan de bal. Die legde slim breed op Keu die de keeper dan toch overhoeks het nakijken gaf. Eindelijk: 0-1! En LG ging door. Een mislukte voorzet van Thomas viel op de lat en in de herneming kopte Buim net naast. VNFC was dan weer aan zet. E?n van hun mannen probeerde vanop rechts verschroeiden uit te halen, maar Ronny smeet zich met gevaar voor eigen leven voor de bal. De daaropvolgende corner viel opnieuw in de voeten van een VNFCer maar zijn schot verdween voorlangs. De thuisploeg bleef dan druk zetten, cre?erde ook enkele kansen, maar Dennis wist ondanks enkele dubieuze tussenkomsten toch zijn netten schoon te houden. Zijn gebibber, gebeef en gelos leverde hem achteraf dan ook de schaapstitel op. Toch kon hij niets aan de tegentreffer van VNFC doen. Na slecht uitvoetballen van Nol belande de bal pardoes in de voeten van een speler van de thuisploeg. LG stond volledig uit positie en VNFC kon de aangeboden kans dan ook gemakkelijk uitvoetballen en afmaken. 1-1. LG was echter niet aangeslagen en ging opnieuw in het offensief. De voorzetten vanaf de flank kwamen eerst 2x net niet goed, maar de derde keer was het wel raak. Bob was aangever van dienst, Buim kwam goed uit de rug van zijn man en kon zo vrij gemakkelijk de bal binnenkoppen: 1-2. Niet veel later zette Buim Thomas nog eens alleen voor de keeper, maar zijn poging belande door brute pech op de paal. Had die bal gezeten, dan was het over en uit geweest voor VNFC. Nu bleven ze echter in de match ?Die match, die tot dan heel fair verlopen was, leek plots te ontaarden. Na een duel waarbij Gert en een VNFC-speler gelijktijdig voor de bal gingen belanden ze beide op de grond. Het was zo een typisch duel waarvan je niet goed kan zeggen of ??n van de 2 in de fout ging, of wie dan wel de eerste fout gemaakt had. In principe niets aan de hand dus. Maar de VNFCer ging door het lint, veerde recht en stampte op Gert zijn been alsof hij een plank in 2 wou breken. Gelukkig raakte hij Gert niet vol en lag Gert zijn been vlak tegen de grond, anders was een breuk het onvermijdbare gevolg geweest. Kleine Keu, die dit als supporter op 2 meter afstand zag gebeuren, ging nu op zijn beurt door het lint! Zo furieus hadden de anderen hem blijkbaar nog nooit gezien. En ook zijn grotere broer liet zich in het tumult niet onbetuigd. De scheids kon niet anders dan de VNFCer naar binnen te sturen. Achteraf gaven zijn teammaats toe dat hij wel vaker van dit soort fratsen uithaalt. Onbegrijpelijk dat je zo iemand in je VOETBAL(!)ploeg duldt! Na dit voorval stond LG dus met een man meer op het plein, maar het was VNFC dat vanaf dan het betere van het spel had. Vooral hun nummer 14 (ex-topspeler van eerste ploeg Bree) werd plots onthoudbaar. Met 2 klasseflitsen deed hij in de laatste minuten de match nog kantelen. Eerst kreeg hij iets te veel ruimte in de tweede lijn, waardoor hij vrij kon uithalen. Zijn schot was hard en goed geplaatst. Dennis zat er echter nog aan, maar de bal vloog toch via de paal binnen. 2-2. Kort daarna rolde hij met enkele mooie bewegingen de rechtse flank op, kneep naar binnen, zette met een sleepbeweging Steven in de wind en schoof de bal overhoeks binnen. Opnieuw zat Dennis ertussen, opnieuw net onvoldoende. 3-2. Een zware opdoffer voor LG dat zeker meer verdiend had. Maar achteraf mogen we vooral blij zijn dat Gert gewoon kan blijven voetballen. Beste speler van de week: GertZwart schaap van de week: Dennis

31/05/2009 2 2

Sterk LG geeft overwinning weg in slotfase!

Als het goed is, zeggen we het zeker! En afgelopen week speelde LG meer dan goed. Tegen een sterke tegenstander stond het lange tijd in het voordeel, maar op het einde kwam VNFC alsnog langszij. Eindstand: 2-2.

VNFC verscheen aan de aftrap met enkele competitiespelers waaronder een paar begenadigde balkunstenaars en LG wist dus meteen dat het gewaarschuwd was. De thuisploeg schoot prima uit de startblokken. Al na twee minuten had het eigenlijk 1-0 moeten staan toen Timmy knap opende op Fred die laag en strak voortrok, maar Pieter reageerde net die ene seconde te laat om voldoende te devi?ren.

Beide ploegen speelden goed voetbal. Bij VNFC was het vooral opletten geblazen voor enkele toverschoenen, maar Ronny en zeker ook Zon gaven geen duimbreed toe. In uiterste nood sloot Rob goed aan zodat Dennis zo min mogelijk op de proef werd gesteld. Bij een vrije trap op de goede plek zette Rob zich even later achter de bal. Over de muur en in de verste hoek, wegdraaiend van de keeper en in het zijnetje, veel beter kan je ze niet trappen: 1-0!

LG hield achteraan alles gesloten en brak geregeld gevaarlijk uit. Op een voorzet van kleine Keu kopte Fred in de handen van de doelman. En Pieter had tot tweemaal toe de dubbele voorsprong aan de voet, maar faalde eveneens in de afwerking. VNFC geraakte maar moeizaam aan kansen, maar kwam vlak voor rust dan toch op gelijke hoogte. Ronny werd een zeldzame keer afgetroefd en Dennis was kansloos op de slimme lob van de bezoekende Ronaldinho: 1-1.

Na de pauze veranderde het spelbeeld nauwelijks. Beide ploegen gingen voluit hun kans en speelden erg gretig. Dat leverde nu en dan al eens stevige duels op, maar Ren? hield alles netjes onder controle. Ondertussen speelde LG opnieuw enkele kansen bij elkaar, maar het zat Pieter niet meteen mee in de afwerking. De verdediging stond echter als een huis en onder impuls van een sterke Stijn en Timmy bleef de thuisploeg zoeken naar een nieuwe voorsprong. Die kwam er toen Keu nog maar eens voortrok en Pieter met een gekraakte botsbal de doelman verraste. Het leer botste pardoes in de winkelhaak: 2-1.

LG probeerde de voorsprong nog verder uit te bouwen, maar slaagde hier niet in. VNFC dreigde wel eens, maar kwam voorlopig niet aan uitgespeelde kansen. Tot onze Van der Sar in de slotminuten aarzelde op een lange bal en niet meteen vol doorging. Zijn vuisten kwamen onvoldoende door en de bal hobbelde jammerlijk in doel: 2-2. Pech voor de thuisploeg, dat de overwinning zeker niet gestolen zou hebben. In de allerlaatste seconden was het ei zo na toch nog prijs, maar Johan miste van wel heel erg dichtbij. Zo eindigde deze prima wedstrijd op een billijk gelijkspel.

Beste speler van de week: Zon
Zwart schaap van de week: Johan

12/11/2006 3 0 Geen verslag beschikbaar
12/03/2006 3 3 Geen verslag beschikbaar